7 maj 2012

Hela dagen gick åt

Äldste sonen skulle till specialisttandvården idag. Vi har varit dit och tränat förut och nu skulle det tas bilder och lagas hål, var det meningen. Hålet gick bra, men av bilderna blev endast en enda liten en. Det g å r inte. Trots lustgas, bedövning, helt fantastisk tandläkare och sköterska. Nix. Kväljningsreflexen är för stor, för svår. Men nu gör vi ett längre uppehåll till nästa försök.

Efteråt hade vi båda två lika roligt åt hans sludder med en bedövad tunga. Vi gick på sta'n och gjorde lite mammas-jobb-ärenden och sedan kom jag ihåg att hans gamla vår- och sommarjacka var för liten redan ifjol, så han behövde nog en ny. Vi gick till Intersport där jag hade ett tillgodokvitto, som jag inte ville skulle bli bortglömt.

Och då såg han den - en Marmot-jacka i två blå toner. Jag tyckte förstås att den var för dyr, men visst hörde jag att det inte fanns någon större glädje i hans "OK över alla andra jackor jag visade. Han har aldrig tidigare brytt sig om vilka kläder jag bett honom ta på sig, utan snällt fogat sig i allt. Jag förstod att det skulle han ha gjort även denna gång. Just därför gav jag vika och fick genast min belöning när hela han lyste upp av glädje och lycka över att få just den jackan han helst ville ha.

Jo, jag skämmer bort mina barn emellanåt.
Men det är ömsesidigt. Ikväll har de två bytt till sommardäck på min bil.
Då är vi kvitt, va?

5 kommentarer:

  1. Jobbigt det där med tandläkare. Själv är jag inte bättre. så det finns oxå vuxna som inte klarar av...
    Jag vill tacka dig för att jag nu blir påminnd o att min son oxå behöver en ny jacka! :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så underbar läsning. Att det svåra och jobbiga får bli till glädje och gemenskap.. du är fantastisk!

    (guben hävdar att marmot håller a lifetime..)

    /Fjällmor

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag vet hur jobbigt det är för alla parter när det gäller kväljningsreflexer. Dessa patienter är en av de största utmaningarna som vi har inom tandvården.
    Jag har precis samma erfarenhet med kläder vad gäller min dotter. Jag blir överlycklig när hon själv tar initiativet och faktiskt tycker något är snyggt och vill ha det. Att sen jag också tycker det är OK gör inte saken bättre.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Tack alla ni - jo, han har god smak sonen ;)!

    SvaraRadera