26 september 2010

Har du sett Herr Kantarell?


Så kom vi iväg på vår höstpromenad till fjälls, L och jag. Och så med svamp vi hittade! Mest på, för oss, nya ställen och i favvo-backen, förstås. Lite kul var det ju när vi mötte två andra damer i skogen (jo, de var nog lite mer damer än vi) som också tänkte plocka på "Fritz specialställen". Det visade sig dock att oss hade han bara förärat två, medan de "fått" fyra ställen(dessutom inkl GPS koordinater). Så när vi av snällhet gick (vi var snabbare, helt enkelt) på helt nya marker, visade det sig att vi plockat rubbet på deras inlagda platser.

Vi hoppas dock att de fann lite svamp på stället längst bort, som vi "generöst" överlät till dem att besöka. Själva hade vi redan skaffat oss nog med jobb. Men det får bli någon annan kväll, svampen klarar sig ju fint ute i farstun. Nu måste jag göra en sista handpåläggning på första utkastet till en Leaderansökan jag lovat hjälpa till med.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad härligt med kantareller! Jag undrar om det finns några kvar eller om de frysit bort hos oss i Offerdal nu. Kram

    SvaraRadera
  2. Inte så många nu då, sedan vi plockat ;)

    SvaraRadera