18 september 2010

Inte som de andra


Att man förväntas tycka om shopping bara för att man råkar vara född som tjej kan inte vara mer fel, åtminstone inte i mitt fall. Nu var det dags igen. F behövde nya jeans, present till nästa helgs kalasinbjudan och större innegympaskor. E skulle ha en vit T-shirt för att göra något textilmålningsprojekt i skolan. Alla tre var i behov av nya skidhandskar. Dessutom hade jag i ett ögonblick av sinnesförvirring lovat att vi skulle sondera utbudet av nya trädgårdsmöbler samtidigt som kyl- och frysskåp ekade tomma.

Bara att ladda för en heldag i sta'n alltså.

F var hur tapper som helst och provade minst 5 olika par jeans utan minsta passform. Den mycket kloka expediten tipsade då om JC och 5 minuter senare var problemet löst. Ett antal affärer senare gjorde vi depåstopp på Bilbolagets café, lånade toaletterna och passade på att spegla oss i glansen av alla nya bilar och drömma om vilken vi helst skulle velat ha, om vi haft pengar.

Naturligtvis var säsongen för trädgårdsmöbler över, utförsäljningen hade varit förra helgen. Då tittade vi på fina bord till vardagsrummet och soffor stora som flera dubbelsängar i stället. Efter ett megastopp på Willys återstod endast en kortare variant på ICA Maxi, mest för pennskrinet E fått för sig att han inte kunde klara sig utan. Som tur var fyllde de ett år, bjöd på glass och sålde Prinsesstubbe för en spottstyver. Annars hade den tjuriga, småirriterade, stadströtta mamman blivit outhärdlig även för de två stoiska sönerna.

Desto skönare se'n att, om än "kasblack", få byta ut all frustration mot lugnet i hemmets trivsamma kaos och samla familjen i soffan till lite lördagsmys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar