15 december 2014

På hemväg

Kursen idag var ungefär som jag trott - inget nytt under solen, men kursledaren, diskussionerna och mötet med de andra deltagarna gjorde dagen till en erfarenhet över förväntan. Kul!

Nu sitter jag på tåget hem igen. Skönt att slippa köra hela vägen Hoppas bara att bilen som står på stationen startar också. Den betedde sig lite udda i söndags. Verkar i värsta fall som att felet jag trodde åtgärdades på verkstan för 5 000 kr tidigare i höst, har återkommit. Glödgningslampan lyser och när man minst anar det tappar motorn all kraft och bara dör. Jippie!

Återstår annars endast fyra dagars jobb till en lång julsemester. De dagarna innehåller kvällsjobb och träningskväll med skidkidsen, så julförberedelserna lär återigen få vänta. Men nu ser jag äntligen fram emot julafton. Vi kommer ju att fira endast vi fyra i familjen för första gången i mitt liv, vilket gjort att jag mer känt bävan för traditioner som för evigt gått i graven än längtan till en ordinär, lugn julaftonskväll. Men så hörde en granne i samma situation av sig och undrade om vi inte kunde ses frampå julaftonskvällen - utan krav på gemensamt dignande julbord, klappbyten och andra måsten. Bara träffas, umgås, äta en knäck, dricka lite mera glögg eller julmust och kanske spela ett sällskapsspel. Jag kan bara säga att jag blev alldeles varm och lycklig i hela kroppen och sa JA direkt!

5 kommentarer:

 1. Hej och välkommen hem igen. Hör av dig om inte bilen starta. Låter som det kan bli en mysig jul för er, själv ska vi ut åt kusten.... Man får ofta sig ibland. Saknar er men vi ses på söndag iallafall. Kram kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp - ses på söndag! :)
   Skulle inte se er resa som någon uppoffring jag - om jag haft anledningen att åka dit kvar. Men. Jag vet. Vi har lite olika förutsättningar för det. Kram!

   Radera
 2. Låter som en helmysig julafton:) Vi firade för oss själva för några år sedan, men då var det av fri vilja förstås. Sedan hade vi annandagskalas med kalkon med två familjer till, så mysigt att jula med andra än släkten också.

  SvaraRadera
 3. Min jul blir också annorlunda i år.....för första gången i mitt 46åriga liv ska jag fira julen uran min mamma och pappa. Vi ska vara hemma då både jag och Rolle jobbar.
  Tack för att du håller tummarna och tår, det kan behövas...
  Önskar dig en God Jul!
  //Britta

  SvaraRadera
 4. Klart att det blir bra jul även om den inte följer det man är van. Har bara lite svårt för omställningar just när det gäller julen, tyvärr - tycker jag offrat så stor del av det som var "min" jul redan... Men, jag vet ju att det blir bra!! Och som den här julen artar sig kan jag nog efteråt t o m tycka att det blev bättre :)

  SvaraRadera