13 april 2016

Arg så jag kokar

Det är inte ofta jag är både arg och upprörd så pass att tårarna sprutar och rösten darrar. Men ikväll så..... Nu har det hänt. Sådant man läser om och aldrig tror att det ska drabba ens egna nära och kära.

Vår duktiga son F som går andra året på särskolegymnasiet och själv åker buss till och från skolan varje dag med byten och allt, ringde ikväll till sin pappa och berättade att han "missat bussen". De kommer överens som att han tar nästa buss till Krokom där pappa möte upp 35 km hemifrån.

Då kommer sanningen fram om vad som hänt. F har på Busstorget i Östersund, när han gått ut för att säga hej då till en kompis, blivit upphunnen bakifrån av två väktare som plockar in honom själv på ett rum och frågar om han har droger, tittar igenom ryggsäcken, frågar om han snattat något osv. Vidare frågar vakterna om var han bor, om han har en bror, vad han heter mm. Han säger att "-Nu missar jag bussen" och får till svar "-Det här får ta den tid det tar". Under den tiden ringer lillebror, som upptäckt att F saknas på bussen, men F vågar inte svara. Samtidigt har polisen larmats för en misstänkt "drogpåverkan" och kommer dit. F får visa legitimation (tack och lov för skoterkortet!!!) och polisen ser direkt att det inte rör sig om någon drogpåverkan. Sedan släpps han. Bara så. Han minns inte om någon frågat hur han ska ta sig hem, men han ringer pappa. Han beskriver själv att han var så rädd att han "hoppade". Tror jag det!!!!

Jag har pratat med vakthavande polis ikväll och fått hjälp att fylla i några av luckorna i F:s berättelse. Jar har också fått namn till chefen för att förhoppningsvis fixa ett möte med poliserna som deltog vid ingripandet, så att de kan förklara att F inte gjort något fel och fortfarande kan lita på och se polisen som någon att få hjälp av i stället för att bli rädd för. Att de blev kallade till ett ingripande för att konstatera väktarnas inkompetenta slutsatsförmåga var ju i det här fallet både bra och dåligt....

I morgon kl 08.00 är det jag som ringer Östersunds kommun och tar reda på vilket vaktbolag det var som arbetade på Busstorget i eftermiddags. Sedan kommer jag inte ge mig förrän jag vet på vilka grunder F togs in och väktarna som gjorde det ska personligen få be honom om ursäkt och förklara att det var DE som gjorde fel och inte han.

Sådär. Nu andas jag normalt igen......

1 kommentar:

  1. En del väktare är verkligen otäcka. Hoppas att din son får en ordentlig ursäkt både irl och i media från vaktbolaget, hoppas även att dessa väktare får sparken. Nu kokar jag oxå.

    SvaraRadera