8 april 2014

Medan jag ändå sitter här

....... och inget annat kan göra, så passar jag på att meddela att skiddagarna var outstanding!!! Först 9500 höjdmeter med sonen, varierad och kul åkning i megasol med bästa arbetskamraterna på min födelsedag och till sist premiäråkning med lilla guddottern och hennes lillebror.

Sedan fick jag nog ärva yngste sonens förkylning och blev så matt att allt jag orkade på söndagen var att städa hönshus, trots solsken och fina längdspår. Av samma anledning blev det varken gympa eller föreläsning med Johan Olsson igår heller. 

Måndagen bestod annars av möten och påhälsning av svärmor med en bukett rosa rosor. I köket på äldreboendet satt en tant som var så ledsen och ville flytta. Hennes tröja hade exakt samma färg som rosorna, så snabbt norpade jag några ur buketten och satte i en vas på bordet till henne. -"Titta, sa jag, du får de här blommorna för de är lika fina som du!! - Så du kruser, sa hon och kostade på sig ett litet, litet leende.

Nej, mina vänner, hur bra vården än är, så är det hårt att bli gammal.
Sa jag att jag för egen del ämnar återinföra Ättestupan?

2 kommentarer:

  1. Härliga vårvinterskidåkning! Jag får riktigt påminna mig om att det är i Stockholm jag bor egentligen och inte i Jämtland. Jag har ju skämt bort mig själv de senaste åren genom att åka upp till brorsan i Undersåker runt vecka 9-10 och sedan till föräldrarna i Brunflo vid påsk för att få min dos fjäll och vårvintersol... Att vara borta så här, hur exotiskt och spännande det än är, får en verkligen att begripa vad det är man uppskattar i djupet av sitt hjärta:-)

    Bli gammal och inte kunna rå sig själv = hemskt. Undrar om det hinner hända något avgörande med äldrevården innan vi blir så gamla... jag menar, det behövs ett omtag på något sätt med tanke på att alltfler kommer att bli äldre och därmed mer eller mindre dementa till exempel.

    SvaraRadera
  2. Alltså, den vård vi mött ÄR bra. Men vad hjälper det.... Många äldre jag möter tappar liksom förmågan till en rättvis självbild, och då blir det svårt att förstå och acceptera. Eftersom jag är rätt övertygad om att jag kommer bli sådan själv, ska jag ge mig friheten att själv välja när jag inte vill vara med längre...... Lär bli ungefär samtidigt som jag inte kan/orkar njuta av vårskidåkning längre ;)

    SvaraRadera