6 november 2014

Det vill sig som inte riktigt


Jahupp. En vecka utan tid, en vecka utan ork och hälsa. Gör inalles två veckor utan någon som helst motion. Tillbaka på ruta ett alltså. Men grundkondisen och styrkan finns ju någonstans där i alla fall, vilket jag med besked kunde konstatera efter att ha öppnat fjösgymmet igen för säsongen. Två timmars skitskyfflande känns i benen (!!!) dagarna efter.

Novemberlovet är för länge sedan över. Jag valde att jobba, för vi blir ändå bara oense om allt som sönerna inte vill hänga med på eller göra. Den äldste mumlade något om filmfestival i sta'n och bio, men när alternativet var att stiga upp och åka den enda (och tidiga) bussen, för att sedan bli hämtad av modern, valde han att stanna hemma. Så de har jobbat i stället. En har kört stormvindfällor med fyrhjuling och timmervagn och en har snickrat. Ett helt lägenhetshotell för kaniner och en ny, (förhoppningsvis lättare att hålla ren) skitanordning för hönsen blev det. Och bara ett litet vredesutbrott när mamsen ställde till så det gick ont.... Däremellan har de häckat med var sin padda i soffan och kört upp X antal liter bränsle i fyrhjulingarna, så deras lov har nog varit bra på alla sätt och vis.

I lördags bjöd vi hem grannarna på middag. Småplock från trakten till förrätt, tjälknul och potatisgratäng till varmrätt och en frozen cheesecake på ICAs färskost med massor av hallon och blåbär till efterrätt. Mums!! Och det allra mesta av kortreist slag.

Eftersom det sägs att den tredje snön ligger, tog jag för säkerhets skull upp morötterna igår. Det blev fler än jag trott. Väldig storleksskillnad dock på de rader jag hunnit med att gallra och de där jag inte gjort det. Alltså, det lönar sig att lägga ner lite tid på det där.

Nya hönor har anlänt från Mörsil och några till kommer endera kvällen från en granne. Ingen gympa, men väl några hundpromenader har det blivit i denna vecka - med lurig växtvärksliknande molande i ena benet som följd. Denna förhatliga ålder som spelar spratt med min kropp hela tiden! Kursen skulle vara slut, men uppkopplingen funkade inte, så vi kör en digital träff till. Är sjukt taggad att göra ett försök att åstadkomma något som kan refuseras nu…...På jobbet har kollegan åkt till sin syster, så jag jobbar själv och förhoppningsvis koncentrerat resten av veckan. För nästa vecka är det min tur att bege mig ut på lite turné. Bara så där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar