26 juli 2016

Så mycket att berätta

Först var vi ett gäng på sju tjejer/tanter två kvällar på dansveckan i Malung. Något som blev ännu roligare än jag kunnat föreställa mig. Har inga bilder därifrån, men massor att berätta. Ska skriva ner allt (hoppas jag) - snart!

I fredags var vi på sambons kusins bröllop i Vallbo. Samma kyrka, samma fotoplats, precis som på förra årets bröllop. Tog en massa bilder, varav några blev riktigt, riktigt bra. Kommer ett rejält bildinlägg och några tankar till det - vilken dag som helst.

Jobbar, jobbar och jobbar igen. Alldeles för lite folk, så det sjunker sakta in att det bara finns en väg att gå - stänga "skiten". Men det känns som att de som väl kommer in är ännu nöjdare än förr om åren. Kanske lägger vi alla lite extra manken till, nu när vi känner vart vindarna blåser.  (Kollegan fick t o m stort beröm av självaste nye kommunchefen som kom in inkognito idag!!)

Laddar för 50-årskalas i Dalarna - blir tre resor ner dit i sommar - nästan som på den "gamla goda tiden". Sambon ska med - och vi jobbar på utstyrseln. Lite i alla fall...

Dessutom har jag av bara farten gått ner 4 kilo utan att anstränga mig egentligen. Har benhårt hållit fast vid föresatsen att motionera 3 ggr i veckan och äta lite mindre sent på kvällar och nätter. Motionen har ibland "bara" blivit en hundpromenad, men ändå. Började springa, men fick ont i ett knä lagom tills kilometertiden började likna något snabbare än att gå. Så efter det har det blivit cykling, mest till buan. Igår kväll lyckades jag t o m med något så ovanligt som att värma upp med en hundpromenad, jogga några kilometer så att jag blev tillräckligt varm för avsluta med ett dopp i Landösjön. Årets första - och det var riktigt, riktigt skönt, fastän klockan var 22.00 på kvällen.

Framförallt är det roligt att röra på sig, jag har varit piggare och gladare än på länge och känslan är att jag inte längre är den där mulliga, äppelkindade bondmoran, som jag blev så förvånad över att se på bilderna från Kroatien i höstas. Ända tills jag verkligen ser mig själv på bild igen. Bondmoremodellen sitter kvar som den ska - fastgjuten!  Så sambon har nog helt rätt i sin analys:

 - "Jorå, litte mindre arsel och mycket mindre tuttar har det nog blivit"

Var väl inte riktigt så jag hade hoppats på att min eventuella omfångsminskning skulle yttra sig, så tjejen utan karaktär och tålamod lessnar och tänker att "då var det väl ändå detsamma, för känslan och humöret är ändå det viktigaste" - och köper sig ännu en glass till kaffet ur sortimentet i glassboxen vi har på jobbet.............

8 kommentarer:

 1. 😃👍
  😍❤️
  😬😢
  😂🎉
  🏆😔😊
  👍😉
  😠😝
  😔😝😋

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mästaren av "smileys" - ere du det??

   Radera
 2. Jag har nog snarare gått UPP fyra kilo, sommaren bjuder på alldeles för mycket gott i form av skånsk kavring, pålägg, vin, öl, efterrätter, drinkar... Inga mängder men klart skilt från vardagsmathållningen som är god men rätt så spartansk och inte så varierad numera när vi har en som skippar gluten och en som inte gärna äter kött. Löpningen går dock ganska bra så jag har gott hopp om att komma i vanlig kroppslig form när det blir höst. På fredag åker jag ju till Kina för att vara borta i en dryg månad, det kan bli hur som helst med mathållningen då. Intressant:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kina - kan ju bli rena bantningskuren, eller tvärtom :)Låter hursom superspännande - igen!!!

   Här är mathållningen allt annat än spartansk - året om.

   Trodde jag skulle kunna springa en mil utan bekymmer innan sommaren var slut, men inte den här gången heller..... Surt.

   Radera
 3. Kreativatantenaugusti 02, 2016

  Suttit en hel vecka i bilen.....törs ite ens titta mig i spegeln eller på bild =(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Törs du visst!! Och snart ska jag ha semester - med allt vad det innebär av ätande och sittande..... Så då är nog de där kilona tillbaka, fast inte där jag kan tänka mig att ha dem ;)

   Radera
 4. Du har varit aktiv. Jag har oxå varit aktiv så jag har tappat 5 kg under semestern pga en massa promenader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow!!! Det måste jag prova - har semester nu, men tiden räcker ännu mindre till än under vardagens rutiner...

   Radera