9 december 2009

En onsdag i världen, i Jämtland, i vårt hus

Tiger hade rajtantajtan på sidan om (hur han nu trodde att han skulle komma undan med det?), svärmor kommer till dotterns undsättning och hamnar på akuten. Överallt lurar paparazzis och skvallerjournalister och det man inte får reda på skarvar man fritt alldeles själv. Vilken soppa!

Frun; Elin, avundades vi och tänkte att "hon minsann hade lyckats". Och nu? Det som utspelar sig i hennes liv idag är tillräckligt komplicerat och ansträngande ändå, utan att ha hela världen som åskådare.

Härhemma gick räddningstjänstens julfest överstyr. Undrar om inte några av de lustgasfestande önskar att de haft mer självbevarelsedrift de med, så här i efterhand?

I vårt alldeles egna krypin tog barnens klokhet överhand, när jag i min iver att jobba igenom alla högar på kontoret kom hem sisådär 25 minuter efter planerat schema. I stället för att jäkta iväg och ändå komma för sent till skidskyttet, åt vi mat (enligt Eric - supergod) i lugn och ro, läste glosläxan en extra gång och barnen hjälpte fadern att plocka ihop skräp från bygget medan jag tog hand om veckodisken. Sedan satt föräldrarna och myste igenkännade en stund framför "Bonde söker fru" - och jag blev nog nästan lite nykär för ett ögonblick igen.

3 kommentarer:

 1. Ja ser inte världen lite konstig ut?! Tur att vi är ganska "normala" fast det ibland inte känns så.

  Får försöka pyssla till en uppåkning till er då efter nyår. Längtas redan efter att göra något annorlunda :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Världen är upp och ner och här i björkå är det mest ner tror jag.Fruktansvärt avundsjuk blir vi i allafall på er att ni har fått känna snön under skidorna ,här regnar det bara...Vädret gör att humöret tryter, och det där med lönen, fick vi någon denns månad? Tur att det snart blir nyår, kanske vi hamnar på banan igen då? Ha et bra/ syrran

  SvaraRadera
 3. VI har det nog rätt bra, trots allt.

  Och till nyår får vi träffas - läääängtar!!!

  SvaraRadera