20 augusti 2014

Semester - igen

Jo, jag hade ju "några" semesterdagar kvar, så jag tog ut dem lagom ett par dagar innan skolan börjar igen. Tanken var att vi skulle gå till fjälls, grabbarna och jag. Men, som vanligt i den här gården blir inget som man tänkt. Till följd av vattenskadan i svärföräldrarnas hus fick vi  i stället röja ur de två skadade rummen, så att snickarna ska komma åt när de ska riva och laga.

Sådant tar tid! Vilken tur att det regnat nästan hela tiden så jag slipper gräma mig alltför mycket… Men lite roligt har vi ju haft i alla fall. Sönernas kommentarer är emellanåt bästa komedin. Som när den ene hittade "1 000" plåster:  -"Ville farmor egentligen bli sjuksköterska, eller??"

Samtidigt har hönorna bjudits på fest - gammalt bröd i tre ICA kassar tackar de ju inte nej till. Gjorde ett ryck i frysarna också och konstaterade att jag ÄR en hamster. Så de har fått rätt mycket bär, och mer blir det. Ska ju "bara" plocka lite mera blåbär…….

Och kvällen före skolstart får vi ta mod till oss och nacka en höna igen - den här gången går Prillans äggledarinflammation inte att bota, hur gärna vi än vill.

12 kommentarer:

 1. Kan vara ganska spännande att rensa ut, det ena konstiga efter det andra brukar dyka upp

  SvaraRadera
 2. Hej på´re :) Här har det blivit 6 liter blåbär och 10 liter hallon. Det känns gött att ha i frysen och som sylt. Önskar att jag hade mer hjortron men man kan ju inte få allt. Trevlig helg. Kram Katarina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämarns vad med bär! Kul! Jag har hjortron, men när de är 5-6 år gamla är de inte så roliga längre...

   Radera
 3. Hej Anneli - nu var det länge sedan jag hälsade på hos dig. Sommartid lägger jag ner väldigt lite tid på bloggen och kommentarer till andra.
  Ser att livet inte stannat av hos er - full rulle som vanligt!
  Ha en fortsatt bra vecka och kram från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du hälsar å nu! <3

   Radera
 4. Hej;
  I slutet av september ska jag tillsammans med ett antal kollegor upp till Storulvån som jag förstått ligger i Jämtland. Misstänker att du varit i de trakterna. Själv har jag aldrig varit så långt norrut (tror jag. Har varit i Luleå) Men iallafall inte på de sättet. Det ska bli väldigt spännande. Hoppas det kommer att vara okey väder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh!! Storulvån är mitt på fjället typ! Supernice! Har inte varit där på flera år nu, men har både vandrat och skidat i de trakterna. Ta med långkalsongerna i vilket fall ;)

   Radera
 5. Nacka en höna skulle jag inte klara av.. Jovisst, var det sommar i Jämtland i år.. Om du visste vad jag längtar upp igen..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Ja du... här kan man prata om vattenskador i staden närmast oss.... Total översvämning! Och alldeles nu pågår det ju i Malmö. Vad är detta för nåt... :-(
  Hoppas för övrigt nu att allt gick bra för er.
  Kram från Marielle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - vi har lite förskräckta följt era öden söderut. Klimatet, säger jag bara. Lite sent att vakna upp nu och inse hur vi misshandlat Moder Jord….

   Radera