21 september 2014

Höst. Definitivt.


Färgerna har ju redan varit här ett tag, men värmen och vädret har bidragit till att jag liksom skjutit på hösttankarna, höstbestyren och väntan på vintern. Skönt! Men idag manade väder och vind till insikt. Även om solen lyst tror jag det blev en temperaturskillnad på minst 10 grader, bara över natten, sådär. Men med gårdagskvällens vackra kajaktur i gott minne, känns det bara rätt och välkommet. (Vår lilla by är ju bra fin och mysig i största allmänhet, men från vattnet i höstskymningen blir den något alldeles extra, tycker jag partiskt.)

Så idag läser vi bok invirad i filt, bakar rulltårta och åker till svärmor för att fika. Fast idag var hon så trött, så trött. Hon orkade inte ens sitta upp när vi kom. Höstkänning även där?

Sist men inte minst, nu när solen håller på att gå ner, drar jag på mig betydligt varmare kläder än i går och drar till skogs på promenadjogg  - igen! Utan hund denna gången. Ska bli spännande att se om han drar eller sinkar? För jo, jag kan ju inte låta bli - naturligtvis har jag tagit tid och naturligtvis har jag som mål att det ska gå lite fortare för varje gång. Bara man börjar motionera så blir det lätt som ett gift - fast sannerligen på ett positivt sätt!

4 kommentarer:

 1. Åh, va roligt det låter med skogsjogg! Jag vill så gärna kunna springträna igen! Tar du med mobilen och fotograferar ibland? Kan tänka mig att skogen är supevacker däruppe så här års!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min jogging/proenadrunda går mestadels över hyggen och genom barrskog, så just där är inte så mycket färg - men till fjälls!! Åh, önskar jag hade haft möjlighet att ta mig en tur för lite fotografering juh!!

   Radera
 2. Jag SKAA ha en kajak NÅN gång....=)

  SvaraRadera