12 september 2014

Torsten kom tillbaka

Vi gav ju bort tuppen Torsten förra sommaren, men efter att alla hans damer så att säga "trillat av pinnen", så kom han häromkvällen tillbaka till gården. Stilig är han fastän han inte har någon kam. Får se hur det går om han kan hålla sig från att rycka fjädrarna av dessa hönor också. Dessutom har hönshuset bättras på ytterligare, så nu borde det väl vara tillräckligt rävsäkert? Efter fem stycken hädangångna Lisor kändes det som att gränsen var nådd.

Fantastiskt väder var det förra helgen - nästan badbart, september till trots. Vi har ställt för hösten uppe i buan och njutit i solen när vi fikade blåbärsmuffins. Sambon, däremot, såg alla vinbären och kom på en ny affärsidé. Den idén innebär mer jobb till mig och i slutänden befarar jag att det kan bli en ren förlustaffär. Men, men eftersom vi några dagar efter hans hemkomst från Ryssland av olika skäl valt att inleda någon form av tyst vapenvila ett tag, så gör jag väl ett försök i alla fall. Hoppas att jag inte får anledning att säga -"Vad var det jag sa?"

Mellan varven av lättja och mer blåbärsplockning har jag fixat och fnulat med två bussresor. När det går bättre än väntat med den ena, går det emot desto mer på den andra. Jag vågade inte boka upp en restaurang tidigare eftersom de krävde förskottsbetalning och vi inte visste hur många resenärer vi egentligen hade. Och nu när jag vet är det fullbokat! Trots att det är 8 veckor till avresan…. Surt.

2 kommentarer:

 1. Haha, ja det låter som om du har fullt upp med bär och bussar. Är inte speciellt avundsjuk på dig men du verkar ändå ta vara på tiden och njuta lite emellan.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt min "bästa gren". Men så ser det ut i hus och på gård därefter….

   Radera