11 december 2015

Allternativ LuciamorgonNär den allmänna sysselsättningen denna förmiddag verkar vara att se på Luciatåg har jag i stället roat mig med en brottningsmatch med avbildad rundbal. De där klumparna brukar inte rulla ner i riven så lätt, så jag liksom "missade" att lite snabbt dra av plasten. Så då låg den där - med plast och allt och liksom hånlog mot mig nere i riven. Jag gjorde några tappra försök att dra ur plasten bakåt, men det gick ju förstås inte med några hundra kilo ensilage som tryckte på åt andra hållet. Funderade några svängar, kapitulerade och gick in till sambon som stod klar att åka in till sta'n. Han suckade. Djupt. Rådet blev att försöka skära bort så mycket som möjligt och sedan ryckte han på axlarna och liksom bekräftade det jag redan konstaterat:

-"Du kan ju inte köra igång riven med plasten där, för då blir det ju fullt med små plastbitar i höet!"

Jag gick tillbaka ut, började skära bort allt jag kunde och kom plötsligt på den lysande idén att försöka rulla tillbaka balen i riven bakåt igen för att komma åt resterande plast från andra sidan. Sagt och gjort - jag klättrar upp på rundbalen, tar spjärn med benen - och lyckas!!! Får den att flytta sig  ca 20-30 cm, precis lagom för att kunna åla ner på den sidan där alla vassa rivjärn sitter, få fatt i plasten - och hör och häpna!! Den lossnade och jag fick bort alltihopa!! Återstod bara nätet som jag fick ta i några omgångar - men det gick fint till slut.  Grymt nöjd med mig själv börjar jag fundera över hur jag ska ta mig upp igen...... Ingenstans att kliva eller hålla sig- och så de där förbaskat vassa knivarna. Till slut lyckades jag i alla fall på något vis. Låg där hängande högst uppe på balen och fnittrade högt för mig själv när den samtidigt började vicka och rulla tillbaka i ursprungligt läge. Graciösare cirkuskonstnärer har världen garanterat skådat - vilken ögonblicksbild!!

Ja du milde - mycket nöjd över att ha klarat upp mitt misstag alldeles själv och försett djuren med mat även denna morgon var jag i alla fall.

Och till dem som säger att "på landsbygden händer det väl aldrig någonting" vill jag bara säga:

 - Ni har inte en aaaning!!

2 kommentarer:

 1. OMG, det där verkade jobbigt. I storstan får vi på gym för att få samma känsla ;)
  kramkram ich ha en underbar lördag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså - den tanken har föresvävat mig - att jag har ett alldeles eget "gym" i fjöset ;D

   Radera