14 januari 2016

Kallt!!

Det har varit svinaktigt kallt i omgångar i snart två veckors tid nu. Inställda skidturer.  Protesterande bilar ( jobbar hemifrån för andra gången på två veckor eftersom bilen bara VÄGRAR att starta - trots motorvärmare och allt som hör till). Inställda danskvällar - vem vill bli stående på skogen med en bil som lagt av kl 02.00 på natten, då det inte är nödvändigt? Ja ,kort sagt - mycket som inte gått eller går att göra.

Men jag har kompenserat!

- Eldat i kakleugnen
- Legat under filt i soffan
- Läst böcker
- Druckit baljor med kaffe spetsat med kardemumma och varm mjölk

Men nu börjar jag känna mig rätt nöjd på den sortens aktiviteter. Och när vi ikväll för andra gången får ställa in upptakten för den alpina klubben som legat i dvala i två år, då känns det minst sagt trist.

Som grädde på moset rev vi ut flispannan i november, då den efter några år med konstgjord andning bestämde sig för att strejka på riktigt. Hela december var rekordvarm fram till de allra sista dagarna - ändå kommer vi ha en elräkning på tre-fyra gånger det normala frö den perioden. Rörmokaren har inte hunnit förbi ännu - kan ju bara tänka vilka summor januari månads elräkning kommer att landa på, nu när temperaturen pendlat mellan -18 och -36. Känns som att det hjälper föga att vi kompensationseldar i kakelugnen och vedpannan i svärfars hus. Huvva! Hoppas han har tid snart!!

För om det dröjer lite till så står vi snart utan ved också......

3 kommentarer:

 1. Det skulle vara kul att ta en tur till Almåsa i år. Det var ju några år sedan sist. Fy för elräkningar :p Vi måste stödvärma med elementen nu när det är som kallast nere. Luftvärmepumparna räcker inte runt hela huset då. Ha det gott. Kram Katarina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om ni åker till Almåsa kanske vi kan ses där??

   Radera
 2. Hej! Tittar in en liten vända och ser hur du har det.
  Ser att du också haft kallt. Här i södra delen av Värmland har vi haft 24 minusgrader som kallast och det räcker gott och väl för mig. Vi har också stödeldat, så vedlagret har minskat betydligt.
  Må så gott och kram från mig!
  Inga

  SvaraRadera