14 oktober 2014

En helt vanlig måndagskväll

Blir kvar på jobbet längre än tänkt, handlar och kassakön är längre än vanligt, måste tanka, men någon har parkerat vid dieselpumpen och kommer typ aldrig ut för att flytta på bilen. Summan av kardemumman - kommer hem timmar senare än vad som var den ursprungliga planen. Lagar mat (tack makaroner och korv för att ni finns!) Hinner bara precis äta klart lagom till det är dags att kliva i gympakläderna. Hittar inte tightsen. Letar. Just ja -  de ligger nog kvar otvättade i källaren. Under reparationerna i gårdens andra hus, där vi har tvättstugan, råkade snickarna kapa av vattenledningen, så nu står vi utan tvättmaskin tills rörmokaren har tid att komma förbi. Springer ner i källaren, rafsar runt och hittar de skitiga gympatightsen, medan taxin står och väntar. Jojo - vi har det lyxigt på landet, fyller en taxibil till gympan och delar på bränslekostnaderna, ungefär.

Gäspar järnet hela gympapasset och orkar inte ta ut varken rörelser eller mig själv. Varför i hela friden är jag så trött? Kommer plötsligt ihåg att jag av diverse skäl endast sov 3, 5 timmar natten innan. Ska bli skönt att komma hem, mysa lite, dricka te och krypa till kojs tidigt. Eller hur? Hinner knappt hem så staplas sysslorna som "måste göras absolut just nu" på varandra - papper, papper och räkningar som ska betalas, räkningar som ska skrivas. -"Har du sett i tidningen?" Nej. Kollar och konstaterar sorgset att livet är oberäkneligt och stundom kort.

När midnatt passeras landar vi äntligen i soffan och sköljer ned någon dokumentär om att skiljas med var sin tekopp och tillhörande nattmacka. Blänger lite på varandra, jämför med vår egen tillvaro och inser att vi inte alls har det särskilt illa. Ändå. Vi två. Trots att jag bara minuter tidigare varit galet rabiat på honom, firman - oss! Fast jag tycker alldeles precis som mannen i programmet, att det gott kunde få förekomma lite mera kramar.

5 kommentarer:

 1. hehe...no comments hehe igenkänningsfaktor hög! Framför fler kramar!!!!!

  SvaraRadera
 2. Ja du, håller med föregående talare. Kram kram 💕

  SvaraRadera
 3. Tänk att det kan hända så mycket på en helt vanlig måndag i er lilla by :)
  Håller med dig om det där med kramar.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Oj. Ja det där med kramar håller jag med om. Här får du en av mig alla fall <3 Hälsningar från Marielle.

  SvaraRadera