26 oktober 2014

Helg i storsta'n


Fick ju äran att åka med som bussvärd på resan jag hjälpt till att fixa och sambon körde till Stockholm i helgen. Målet var operan Xerxes på Artipelag, men några av oss passade även på att se Sofia Karlsson, andra Evita på fredagen. Vi bodde på Malmen - mitt på Söder, som väl för tillfället är den mest hipstertäta stadsdelen, men även min favorit.

Mycket hinner man på en helg - bussresan tar ju förstås längst tid, men med en rolig grupp, lite pyssel och allsång blir den sällan varken långtråkig eller särskilt seg. Först när vi kom ner gick vi på härliga italiensk restaurangen Hosteria Tre Santi, med toppenmat och toppenservice. Tyvärr hade vi lite för lite tid på oss, eftersom vi ville hinna med de olika föreställningarna också. Note to myself - boka en tvårätters i stället vid tidsnöd!! Det var väl mycket mat att trycka i sig på 1,5 timma, så efteråt stod magen i fyra hörn. Men å andra sidan hade jag inte velat vara utan deras Jordgubbspannacotta heller…..

Sofia Karlsson med bands spelning intog min lite småtrötta kropp och den fiolspelande Lisa Rydberg trollband min själ. Så fantastiskt bra - absolut min typ av musik, även om tre fjärdedelar gick i moll. Hem och ladda ner den nya skivan - absolut!! Sedan får jag väl börja med yoga eller något, för att jogga till passar det inte - då kommer jag nog inte att förbättra mina kilometertider något mera i alla fall. Efteråt gick jag och K på Urban Deli och instämde i budskapet på skylten vid deras bardisk "Nu vore det gött med ett glas rött". Tyvärr var deras "husets" definitivt inget jag kan rekommendera, men nu har jag i alla fall varit på stället vid Nytorget där en av de bloggerskor jag följer tydligen hänger en hel del. Och visst, miljön var det inget fel på. När jag kom tillbaka till hotellet var sambon fortfarande ute. Han hade också haft en toppenkväll med några chaufförskollegor invid centralen. Samtalsämnena på den sammankomsten var givna - små bussar, stora bussar, gamla bussar, nya bussar och en och annan kommentar om reseledarna nu och då.

På lördagen sov vi läääänge efter två nätter med mindre sömn än behovet kräver. Därefter grundade vi med hotellfrukost och promenerade till Hornsgatan för att hälsa på gudsonen som bjöd på kaffe i sin lilla fina lägenhet. Pappan var också tillfälligt på fixarbesök, så vi hade turen att även få träffa honom.

Kvällen var vikt för Händels opera Xerxes på Artipelag med bl a Malena Ernman och Loa Falkman. Det var bra på alla sätt, men jag blev inte lika betagen som kvällen innan. Ingen höll med mig, men jag står för mina känslor! Dessutom är jag definitivt sugen att se och lyssna på mera opera - gärna någon Mozart och kanske någon med ännu mer hjärta och smärta än denna.

Söndagen ägnas återigen åt att åka buss. Fast jag hann med en promenad upp till Vita bergen först. Där fick jag vara alldeles ensam med höstlöven, Sofia kyrka och de gamla trähusen. Då kan till och med jag gilla själva staden och inte bara dess kultur- och restaurangutbud. Men visst är det underbart skönt att komma hem igen. Till sönerna, till gården, djuren och naturen.

5 kommentarer:

 1. Välkommen hem, ha det gott. Kram kram Linda

  SvaraRadera
 2. Hej Anneli!
  Ja, jag rekommenderar filmen "Höstlegender" på det varmaste. Om du inte hittar den ute i butik, så kan du beställa den på Ginza.se för 99 kr.
  Har du fått någon efterlängtad snö ännu? ;))
  Kram till dig och ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vilket bra tips det var, säger en söndergråten tant....

   Radera
 3. Men vilken toppenhelg och jösses vad mycket du hann med.. Jag har varit i många av världens huvudstäder men i vår egen har jag bara varit ett par snabbisar .

  Kram Maidi

  SvaraRadera