5 februari 2009

Hjälp till självhjälp

Lyssnade på två unga grabbar, 15-17 år, på nyheterna i morse. De står åtalade för ett antal "småstölder" i Bergs kommun och nu ställde de upp på en intervju där de öppenhjärtligt berättade om hur det kändes när polisen "kom på dem". Hur de ångrade sig " som fan" och känslorna över att ha svikit sina föräldrar och andra närstående.

Jag har inte hört hur domen löd, men det spelar mindre roll. Det var själva intervjun som gjorde intryck på mig - det mod som krävdes för att erkänna sitt stora misstag och stå för att de gjort fel. Det lät inte som att de skulle kunna tänka sig att göra om det. Undrar just om de insett hur fel vägen de slagit in på var, om de inte blivit avslöjade?

Att polisen lyckades, hade de i sin tur allmänhetens tips att tacka för. Tack och lov att det fortfarande finns folk som bryr sig, lägger sig i och kämpar mot alla odds för det som är rätt!

2 kommentarer:

  1. Svarade på min blogg. Ja tänk att det faktiskt finns grabbar som halkat lite fel som kan vara reko och stå för det dom gjort. Annars tycker jag bara att dom brukar skylla på varandra eller på samhället.

    SvaraRadera
  2. Jag hörde också på den där intervjun. Kände precis som du, som du beskriver.
    Det är synd att det inte är fler som blir påkommen och stoppad i tid. Trevlig helg och kram.

    SvaraRadera