29 augusti 2009

I stället för gym

Nog för att jag hade hört att det skulle vara särskilt gott om kantareller i år, men inte hade jag anat vad som skulle möta mig i skogen.

Svamp precis överallt, stora och fina!

Som vanligt tog samlarmänniskan, habegäret och plockar"djävulen" i mig över och jag plockade mer och mer och mer..... Insåg allt för sent att många kantareller blir väldigt tunga. På slutet lyckades jag förmå mig att bara ta de allra största. Ungefär samtidigt gick det även upp för mig att det kommer att ta lång, lång tid att rensa.

Under promenaden tillbaka till bilen (som brukar ta en timma, men nu tog en kvart längre) funderade jag ut vilka som skulle kunna tänka sig att förbarma sig och ta rätt på lite orensad svamp, medan armarna blev längre och längre.....

I bilen på väg hem ringde jag så A-M och K. De var snälla nog att komma hit, hämta en kasse svamp, dricka lite kaffe och äta blåbärspaj med oss. Har även prackat på LGs släkt några kilon, men nu verkar jag få behålla resten. Lika bra att sätta igång med rensandet.

Efter en härlig dag med 6 timmar på fjället och trevligt besök på kvällen ska det nog gå bra det med!


3 kommentarer:

 1. Ååååå vad mycket svamp. Vad roligt det måste vara att plocka när det finns så mycket och så stora. Jag har aldrig plockat svamp men känner att det skulle vara roligt någongång. Och kantareller är ju gott. Smörstekta eller i sås. Mums!
  Lyckost dig.
  Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 2. Svamp är kanonkul, men nu var det gränsfall på för mycket för en sådan som jag, som inte kan begränsa sig....

  Men, jag tror de som fick ta del av skörden blev rätt glada och nöjda de med =).

  SvaraRadera
 3. Du är helt fantastisk på att ta hand om naturens gåvor!
  Tänker på vår tur till hjortronland ;-), det var underbart!

  SvaraRadera