10 augusti 2012

I sagoskogen

 

Det blev en skogstur till idag. Mest för att titta till "mina" hjortron. De behöver nog minst en vecka till, kanske två för att bli riktigt mogna. Hoppas nu bara att inte frosten hinner ta dem först.

Turen gick förbi små minivattenfall, blommande Torta och Linnea, in i sagoskogen och ut på hällarna. De enda bär som lyckats mogna var de som stod så nära klipphällarna att de åtnjutit den reflekterande värmen. I och för sig, de som stod mitt ute på den stora myren var också mogna, men de var ju så små att jag bara inte orkade tänka tanken att plocka dem ens. Hur som helst, det mysigaste är ändå att fika. Jag hittade en sten som låg så pass högt att myggen fläktades bort. Det behövdes - har ju knappt sett en mygga i sommar, men det tog jag igen idag.

Härhemma blev det god grillmiddag, som alla utom jag slängde i sig i hundratjugo. När jag också väl ätit klart svängde jag ihop en tårta,  F ringde till grannarna som kom över och så firade vi de tre namnsdagsbarnen med Hjortrontårta och kaffe. Sämre kan man ha det.

5 kommentarer:

 1. Underbar bilder.
  Ha en underbar lördag.

  SvaraRadera
 2. Åh så underbara bilder! Jag bara ÄLSKAR Hjurtron! Brukar alltid köpa när jag ser på maknad. Det växer inte hos oss.
  Lördagskram

  SvaraRadera
 3. Så fantastiskt trevligt det såg ut, och gott!! som vanligt är dina bilder väldigt trevliga att vila ögonen på.

  SvaraRadera
 4. Tack för alla snälla ord om bilderna!

  Och ja - jag tycker hjortron är godaste bären, så jag längtar tills flera mognat.

  SvaraRadera
 5. Verkligen både sagoskog och sagobilder. Ljuvligt!
  Kram!

  SvaraRadera