18 augusti 2012

"Wenn Engeln reisen scheint die Sonne....."


 
 

Om det inte har framgått tidigare, så tycker jag om mitt jobb. Visst, det bjuder på onödiga svårigheter och mindre roliga dagar och är kanske lite för stressigt och spretigt ibland, men på det stora hela så trivs jag väldigt bra med det jag gör. Och vid tillfällen som de senaste två dagarna extra mycket!!

På sommarens vackraste och varmaste dag åkte vi med ett projekt på studieresa till Norge. Via Lierne med vännen U på Lierne Galleri och Lakseakvariet i Grong hamnade vi till sist ända ut på Flatangerkusten hos Reidar och Brit på Einvika Havsfiske och Overnattning. Ingen sörjde vädret hemma när vi först satt på bryggan i Lauvsnes och åt - jag lovar - världens godaste "Kveite"eller när Reidar sedan tog oss med ut på en tur med båten till ön Villa, fyren och fyrvaktarstugan. En upplevelse som inte går att beskriva i ord.

Till Einvika kommer vi tillbaka, garanterat. Som jag försökt i alla dessa år att lura med sambon på en havsfisketur utan resultat, men nu är han på! Plötsligt ska han göra fiskeresor med bussen, men jag ser mer att vi åker bara vi, kanske med någon mer familj och får Reidar till hjälp att dra upp en eller annan fisk, medan havsörn, tumlare och säl syns på lagomt avstånd. Det kommer att bli verklighet - det ska jag se till!

Men kanske ännu mera fantiserar jag om bilden av mig själv, med kajaken, en trave böcker, kameran och ett kollegieblock eller en solcellsdriven minidator, alldeles själv några dygn på Villa. Görandes utflykter i kajak och till fots runt och på ön om dagarna och läsandes och skrivandes i fotogenlampornas sken i fyrvaktarbostaden om kvällarna. Vilken dröm!! Men den är lite svårare att förverkliga, av många skäl. Tyvärr. Känns i alla fall som att det börjar bli dags för en husmorssemester igen....

3 kommentarer:

 1. OJ! Det där lät och såg fantastiskt ut. Både bilderna och orden gjorde att jag fick lust att åka, direkt! Ser ut som en reklambroschyr.

  SvaraRadera
 2. Vilka bilder och vilken natur! Jag blir alldeles matt. Så fint. Själv har jag helt tappat lusten för fotografering just nu.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Det där med fotograferingen tycker jag går lite upp och ner, men plötsligt finns motiven där - och då återfinner sig lusten.

  När det är sådant väder som vi hade turen att ha, då är Flatanger fantastiskt, helt enkelt. Och bara 30 mil hemifrån....

  SvaraRadera