9 augusti 2012

Skogstid


Sju dagar utan att behöva åka till kontoret. Har jobbat lite hemmavid idag i stället med planering och konferensförberedelser - det blir några dagar till innan allt är på plats. Men det känns skönt att slippa åka hemifrån varje dag. Fast i o f s har jag varit budbil idag. Naturligtvis gick ett lager på nya rundbalspressen direkt när de börjat rulla igår kväll, så jag fick åka till sta'n och hämta nya.

Sent på eftermiddagen hade jag i alla fall kommit så långt att jag la ihop datorn och tog med hunden ut på skogspromenad. För första gången sedan i maj - det är ju skrämmande!! Självklart började det regna. Hittade några taggsvampar som åkte ner i köttfärsröran vi åt till middag och en deciliter blåbär som ska få toppa några muffins.

Skogen ger tid att fundera. På en massa saker, mycket som jag inte alls borde fundera på. Men jag kan inte låta bli. Hur saker skulle vara om och utifall och av den händelse att.... Men sådant kan man ju inte veta, förrän det drabbar en själv. Både goda och onda ting. Har några vänner som just nu upplever stor och oförställd lycka, samtidigt som några andra går igenom sina livs hittills tyngsta perioder. Tänker att det är det som är livet. Erfarenheter av alla slag. Sådant vi gärna hade sluppit uppleva och sådant vi aldrig skulle vilja ha ogjort. Det formar och följer oss för resten av våra liv. Det är den biten som jag gillar mest med att bli äldre - livskunskapen, den om vad som verkligen betyder något.

Det jag gillar mindre med att bli äldre är att allt tar så mycket längre tid, att det krävs så mycket mer för att hålla konditionen vid liv, att jag inte kan äta ohejdat utan att konstant växa ur kläderna längre och att min naturliga hårfärg aldrig mera kommer att vara min naturliga hårfärg igen. Men allt det där är ju bara petitesser, egentligen.

3 kommentarer:

 1. Tungt med tankar ibland. Har varit i skogen idag med en väninna. Det känns på nåt sätt väldigt befriande. Just nu har jag tunga tankar. inte kul. Men även om man har tunga tankar så måste man tänka positivt.
  Kvällskram :)

  SvaraRadera
 2. Skogen läker - om du frågar mig!! Att tänka positivt i svåra stunder är stort...:)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar att gå i skogen med mina tankar och funderingar.

  SvaraRadera