30 april 2013

Helg igen då......


Men först måste jag bara beskriva årets längsta lördag. Fick först sova ut då snälle sonen lovat fixa fjöset. Kokade kaffe och förberedde mackor, läste gårdagens tidning och väntade in L. Körde de 45 minutrarna till Övre Oldsjön (en favorit så här års sedan tidigare). Inte mycket till vår däruppe än, om man säger så. När vi fått på oss skidorna åkte vi ungefär lika långt som jag paddlade hösten 2011

Där letade vi upp en sten i solläge, ris och näver, gjorde upp eld och grillade säsongens mest perfekta mackor. Hunden njöt av att bara få vara med - och visst, bli matad med nötter var ett extra plus. När vi njutit länge nog styrde vi kosan hemöver. L tände upp i bastun och sönerna och jag hjälptes åt att fixa middag till dem. Vi vuxna skulle nämligen vidare på "Rockkväll" på byns föreningshus. 

Igen av oss hade för avsikt att stanna länge, eller så... Bara äta mat, eventuellt lyssna på lite musik och sedan gå hem. Ack vad vi bedrog oss! Där var alla goda grannar, bästa musiken och värsta röjet! Ett glas vin och fyra flaskor Loka senare tvingades vi supersvettiga tvärt avbryta partyt för att snabbt bli skjutsade hem av en ung gentleman från grannbyn för att ta reda på en spysjuk son. Annars hade vi nog både stängt stället och promenerat de fem kilometrarna hem med övriga bybor. 

En oerhörd kontrast till fredagen och åter en dag att minnas och tänka tillbaka på för lång tid framöver. Jo, det är nog bara så - april är en ren och skär energiladdarmånad - åtminstone för mig! 

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag om man bortser från sonen då. Visst är det kul när en kväll ute blir helt annorlunda än man förväntar sig.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Absolut en toppendag - och som sagt, ännu roligare när man inte räknat med nå't särskilt.

    SvaraRadera