14 juni 2013

Skolavslutningsdagen


På något vis kände jag nog nästan på mig att det kunde bli så här:

Nio grader och full storm - jodå, nu är det SOMMARLOV! Den sedvanliga avslutningen i kyrkan förgylldes som alltid med skönsång och uppklädda ungdomar. Tårtan har vi skjutit på till i kväll, det blev smörgåsfika med grannfamiljen i stället. Sambon fick tvärt kasta sig i bussen och rycka ut och hämta konfirmander i Stockholm som glömt boka själva bussresan. Grabbarna har läst betyg och lagt dem åt sidan utan vare sig större jubel eller besvikelser. Med desto större iver skruvade de ihop nya studsmattan och alla har provhoppat (måste erkänna - den ä r bättre). Hunden har jagat, bitit ihjäl och halvt ätit upp en höna som var ute på promenad. Han är b i l l i g nu.  Det unga grannparet i byn som ska gifta sig om några veckor har v u n n i t en bröllopsresa till Maldiverna - snacka om rätt vinnare, så väl unt!  Jag är ledig hela dagen och snart ser vi i alla fall diskbänken. Lite jobb följde ändå med hem. Fixar det med - sedan.

5 kommentarer:

 1. Jösses, konfirmationsresa utan själva transporten? Vad de ska ha tyckt att de kom billigt undan - först;-)

  Här har vi hittills överlevt både skolresa, bal och skolavslutning för niondeklassaren. Försteringaren som loggat ut helt och bärgat betyg i ett (1) ämne är på musikfestival - i mestadels ösregn. Hoppas få se och torka upp honom på söndag, sedan bär det iväg med annat kompisgäng till vårt Skånehus tidigt på måndag morgon. Nu är det fredag sent och jag ska masa mig hem till mina smuliga golv och köksbänkar. Huga! Att vara ensam vuxen i hushållet och jobba så jädra mycket är inte roligt:-) Ha en fin helg, hoppas vädret skärper till sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag måste säga att jag är inte direkt avundsjuk på dagens ungdomar...... Trots allt.

   Hm, vi är två vuxna, men när det gäller hushållsarbete är det nog bara en halv kvar numera. Hu så här ser ut!!!

   Radera
 2. Vad tur att det finns folk som ställer upp på kort varsel. Inte kortaste missen precis.
  Diskbänken? Undrar var den stod?? Ska ta itu med den jag också idag. Skönt att inte vara ensam. =)

  SvaraRadera
 3. Han har kört dem i 25 år, så de tyckte väl att han borde veta ;).
  Det tråkiga i sammanhanget är dock att de nu åker till Jämtland för sista (?) gången.
  Ska visst bli billigare att lägga konfirmandlägren i Aten hädanefter. Kan ju så vara - men det blir ju långt ifrån samma sak, kan jag tycka.

  SvaraRadera
 4. Skolavslutningar är alltid speciella tycker jag. Fast de två senaste åren har jag fått nöja mig med barnbarnets och det är jag tacksam över. Det är långt ifrån att alla mor och farföräldrar är välkomna på skolavslutning. Allt pga platsbrist. Här i Falkenberg är det inte tal om att vara i kyrkor längre.

  SvaraRadera