16 november 2013

Från finkalas till orkan

Bild från op.se, som jag i princip hade kunnat ta själv,
 om jag haft kamera eller mobil med mig…..

Vilken dag torsdagen blev! Gick igenom jobbets ekonomi med redovisningsfirman - och allt stämde! Syrran sms:ade att de passerade sta'n på väg till träningsläger i Vemdalen och jag hann (!!!!) genskjuta dem i kassakön på Coop och få mig en omgång kramar! Sedan iväg till Ås och hämta kalasklänningen som fått åka traktor, när jag mitt i det allmänna morgonkaoset åkt ifrån den hemma.

Och vilket kalas det blev sedan! Kläderna var inte fel alls, kändes helt rätt och dessutom kvällen till ära för första gången i mitt liv med fejknaglar (mina egna är liksom alltid i princip obefintliga) och lite spackel kände jag mig precis lagomt fin.  Sedan var maten god, bordsgrannarna trevliga och intressanta och artisterna - ja verkligen av guldkvalitet de med! Det enda jag tycker var lite trist och jobbigt var att folk surrade i stället för att lyssna under prisutdelningarna och förstås det obligatoriska "minglet" innan middagen. Men t o m det gick riktigt bra till sist. Träffade horder av bekanta och den lilla obekvämligheten kan jag kosta på mig, med tanke på att jag och bordsgrannen tog oss nästan ända fram (fattades ca 1,5 m) till scenen när Ola Salo gjorde om företagarfesten till ett "rockkaos". Vilket ös!!! Tillsammans med Moneybrother och Edda Magnasson blev slutnumret outstanding och naturligtvis plockade Ola med vår egen Micke Mojo upp på scenen till extranumret. Värt allt och lite till, alltså.

Jag som tänkt åka hem i tid, gjorde min vana trogen inte det. Slutade med att jag sov ca 3 tim natten mot fredagen, hade grymt svårt att koncentrera mig på jobbet under dagen och somnade i soffan kl 20.00 på kvällen. Väcktes vid 22.00 för att åka och hämta svärfar som var på "pensionärsbal" i grannbyn. Tog mig dit på snorhala vägar, bara för att konstatera att jag fått fel tidsangivelse och "gubben" redan åkt hem med någon annan.

Idag har huset varit fullt med ungdomar som sysslat med sitt. På mitt schema stod det städning (jösses golvet blev som nytt!! - borde nog skura liiite oftare) och så råkade det liksom bara bli en trerätters till middag igen. Sedan skulle vi skjutsa hem sonens tjej"kompis". Då hade det redan börjat blåsa så pass att parabolen lagt av. Vägen var full med nedblåsta grenar och hela bilen svajade betänkligt. När ca två tredjedelar av resvägen återstod, låg en stor tall tvärs över vägen och vi tvingades vända. Flickan sover kvar ännu en natt och just nu är sambon utkallad med traktorn för att röja väg. Onödigt spännande, när träden faller som plockepinn. Enligt kartor på nätet skall det ha uppmätts orkanvindar på vissa områden i fjällen. Blåsigt värre, alltså.

2 kommentarer:

  1. Låter som en härlig konsert men jösses vad du flyger och far däruppe. Ni verkar ha värre väder däruppe än vi har. Just nu är här hur härligt som helst.
    Ta det lugnt där uppe i norr!

    SvaraRadera
  2. :) Vad kul, det är sådant som sätter guldkant på livet. Du fick liksom bara vara och du hade inga måsten. Sådant hade varit kul för oss som jobbar åt kommunen att få uppleva, men det är nog en utopi. Må så gott. Kram Katarina :)

    SvaraRadera