23 november 2013

Tjyvar och banditer


I måndags eftermiddag åkte sambon och hämtade ut sin sprillans nya motorsåg. På tisdag morgon när han gick ut för att ta den ur skuffen på arbetsbilen fanns den inte där. Först trodde vi att någon av barnen hade flyttat den. Sedan att han kanske inte hade hämtat den ändå? För att någon skulle ha kunnat vara in i bilen som stod 2 meter från ytterdörren på vårt hus och stulit den fanns ju inte ens i vår fantasi. Men så var det!!

Efter en stunds letande och funderande upptäckte sambon spår i snön runt hela vår gård. Till vartenda hus på gården ledde de och det syntes tydligt att de två gärningsmännen varit in i varje öppet utrymme - utom boningshuset där vi låg och sov. Tyvärr är ju den där hunden vi har lika trött som vi på nätterna och skulle aldrig göra annat än att vifta på svansen om vi fick besök, så ingen av oss hade märkt något överhuvudtaget. När Sherlock kontaktat Watson gjorde de båda upptäckten att spåren fanns runt precis vartenda garage och uthus i hela byn. Obehagligt. Idyllen slås i spillror och vi tvingas tänka lås och stängt och misstänksamhet.

Vid närmare efterforskningar ryktas det via polisen att det är "ligor" som opererar på beställning. Många är byarna runt om i Jämtland som haft liknande påhälsningar där förfaringssättet och godset man är ute efter är detsamma - motorsågar, röjsågar och verktyg.

Jag blir så arg - att folk inte kan skilja på ditt och mitt, men framförallt - vem har gett dem rätten att underminera tryggheten i min lilla vrå av världen??

4 kommentarer:

 1. Jag kan inte ens föreställa mig känslan efter en sådan påhälsning. Fy bubblan vad obehagligt.. Hoppas polisen får tag på bovarna..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polisen, ehhhh - de svarade sambon när han ringde in och berättade om det hela : - Ja, det är så tillvägagångssättet är......" !!!!

   Radera
 2. Fy va obehagligt! Hörde också om dessa 'sällskap' som dragit runt i trakterna. Vi har stuga i Åkersjötrakten och var lite orolig för att den fått påhälsning. Det hade den inte som tur var. Däremot hade stormen kikat förbi onödigt länge och inte mindra än 12! träd har trillat på tomten, inte ett enda mot någon byggnad dock. Piuuu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen - är det inte det ena så är det det andra.......

   Radera