17 november 2013

I stormens spår


Kl 03.00 ringde jag och kollade så att sambon åtminstone hade sällskap ute i röjningsarbetet (då blåste det fortfarande rätt bra, men inte fullt lika mycket). Med det bekräftat stillades min oro och det kändes rätt OK att krypa till kojs. Först kl 07.00 kom han tillbaka, trött, men nöjd med insatsen han och kollegan gjort. Snacka om nattens hjältar! 

Följdaktligen sov vi rätt länge även idag. När I:s föräldrar kom för att hämta henne hade de en påse bullar med sig, så det blev en stunds kaffedrickande och tillfälle att lära känna varandra lite bättre, nu när våra barn verkar ha bestämt sig för att umgås så mycket de bara kan. När de åkt lyckades jag övertala killarna om att följa med till skogs för en översyn av stormens framfart och leta granar. Även om de älgade på så jag hade problem att hålla jämna steg, hann det bli rätt mörkt innan vi var tillbaka. E hittade i alla fall en gran som han blev väldigt nöjd med. Kan ju bara hålla med, men undrar var vi ska få plats med den? Adventsgranen utomhus rationaliserade vi detta år till en vindfälld tall. 

Av olika anledningar har vi inte kunnat köra fliseldningen idag. Så jag har passat på att elda i vedspisen. Goare värme får man leta efter och banne mig om inte maten blir godare än tillagad på el också! Och för att hålla mysfaktorn vid liv et tag till, beger jag mig nu ut i bastun för att mentalt förbereda mig inför morgondagens gästföreläsning.

3 kommentarer:

 1. Uschamejan vilket väder däruppe hos er. Låter gott med spisen, jag tror också maten är godare än på vanlig elspis.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra foton:) och trevlig blogg du har här.

  Jag har en liten Giveaway på bloggen om du är välkomen att vara med:)

  Ha en härlig dag

  LOVE Maria at inredningsvis - En inredningsblogg för alla

  SvaraRadera