18 juli 2014

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...

Det finns massor av evenemang och aktiviteter att delta på i vår kommun den här sommaren, om man bara vill och får ihop det i sin kalender. Lägger man sedan till allt som händer i övriga länet också, blir man nästan lite paralyserad av alla möjligheter. Så det gäller att välja och plocka ut några saker man tror sig orka med och vilja särdeles mycket.

I tisdags var vi på ett sådant musikprogram (mer om det i ett separat inlägg) och ikväll var det dans i Flykälen inför traktorpullingen i helgen. I flera års tid har jag och en granne sagt att just den dansen vore något som vi borde åka på någon gång. Och i år passade det ypperligt.

Det var ju bara det att jag glad i hågen efter lördagens första joggingtur ville prova igen när blåsorna läkt. Sagt och gjort - men nu fick jag världens kramp i ena höftmuskeln i stället. Så illa att jag mer eller mindre haltat mig genom dagen, men det blev bättre framåt kvällen, så jag tänkte att kan jag inte dansa kan jag väl åtminstone lyssna på musiken, så vi åkte. Först 6 mil åt ena hållet för att komma till Flykälen och inse att där var strömavbrott. Jannez spelade tappert på med dragspel och andra icke-elektrifierade instrument, men då varken jag eller P är särskilt tränade på gammeldans, överlade vi lite och när vi fått reda på att i princip hela Strömsund också var strömlöst, konstaterade vi att detta kunde ta tid och beslöt att åka till Arvesund, där Scotts spelade, i stället. Det vill säga ca 12 mil åt andra hållet. Vi skulle komma fram lagom under pausen, räknade vi ut.

När vi kom fram spelade musiken för fullt och här var bra mycket mer folk än på andra stället. Knappt hann vi komma in förrän vi var i full fart att dansa båda två och min höft gjorde inte alls ont!! Hur kul som helst! Döm då om vår förvåning när bandet efter 45 minuter säger -"Då har vi kommit fram till kvällens sista dans" Det visade sig att här hade man spelat från 20.00 och slutade 24.00. Vilket antiklimax!!

Men vi skrattade ändå gott de 7 milen hem - snacka om att göra en helkväll! 25 mil, två dansställen, 45 dansanta roliga minuter - och ändå var vi hemma före den tid vi räknat med att galejet vi egentligen skulle på hade slutat……

Till saken hör dessutom att vi dagen efter fick höra att efter en timma hade arrangörerna löst strömförsörjningen till orkestern med hjälp av en traktor (!!!) - så med lite tålamod hade det ju lönat sig att stanna kvar på första stället - men då hade vi ju inte haft en lika galen och rolig historia att minnas efteråt…..

3 kommentarer:

 1. Låter som ni hade en kanonkväll även fast ni fick åka 25 mil.
  Sv: Tjuvstartade lite lätt igår och sitter jag på min altan och arbetar. Nu är det bara typ 3,5 timme kvar.

  SvaraRadera
 2. Huvudsaken var ju att ni hade trevligt, och det verkar ni ju ha haft. =)

  SvaraRadera
 3. Hysterisk kul blev ju det hela till slut - men som sagt - hade vi vetat att de skulle lösa spelningen med hjälp av en traktor……. :)

  SvaraRadera