30 juli 2014

Lediga dagar - igen

För första gången på flera veckor lyser inte solen när jag klev upp ur sängen. Blev ju nästan lite förvånad….. Och egentligen skulle vi vaknat i Bergafjärden och badat i havet idag, men men - det kanske blir något annat år när kidsen lyckas hålla benen ogipsade.

Men det var nog tur ändå alltihopa, för vi var (som vanligt?) utan bröd, så jag bakade lite råglimpa och sedan tog jag äntligen mig an räkningshögen för firman. Några hade redan hunnit förfalla, men de flesta klarade jag precis. Puh!! Har även kollat upp lite angående äldste sonens början på Gysär. Har inte helt koll på allt där, märker jag, men får nog tåla mig någon vecka till innan det finns någon som jobbar på kansliet och kan ge svar.

Igår fixade jag med hämtning av två visumansökningar vi fått bakläxa på och sedan stannade jag i sta'n och åt middag med två goda vänner på Krogstråket. Den ena åker snart iväg för att jobba utomlands i 10 månader ( jag erbjöd mig att adoptera hennes son under tiden - en av mina favoritungdomar) och den andra hade jag inte träffat för att umgås med på en fem-sex år, så det var myys på hög nivå. Där och då insåg jag att jag har nog aldrig varit in på "stråket"på kvällen tidigare. Bara ätit lunch någon gång sådär när jag bodde i sta'n. Trevligt var det - och överväldigande varmt. Tydligen har det varit überhett i Östersund under den här värmeböljan. Visst har vi också haft varmt, men på något vis blir luften ju inte så där "dallrig" här ute på landet.

Och nu ska jag visst få städa busstoaletten - grattis till mig!!

Men i eftermiddag blir det klädrea hos Hulda. Insåg igår när jag skulle iväg att jag i princip inte äger ett plagg ämnat för stadsliv kombinerat med äkta högsommarvärme. Har ju mest klätt mig i jobbuniform eller baddräkt de senaste veckorna. Och annars brukar ju jeans och fleecetröja funka precis hela sommaren i Jämtland he, he…….

2 kommentarer:

  1. och en bit norrut... insåg idag att jag inte haft fram tussorna på heeela sommaren (förrän idag) det var länge sedan. Fleecetröjan har legat på beredskap. Byter bikinin mot den snart.
    Gåbortkläder är en bristvara även här. Men det får bli nån annan gång för jag ska ju inte vara bland folk heller =)

    SvaraRadera
  2. Hoppas du överlever sommarvärmen - du som gillar snö! ;-)
    Kram

    SvaraRadera