6 juli 2014

SemesterspurtÄntligen kom värmen!! Och med den semesterns sista dagar. Har tillbringat tiden med att baka tårtor, guida en blomstervandring till (det börjar sitta nu!!!) och äntligen lite hastigt och lustigt få tillfälle att prova nya macroobjektivet.

Det krävs nog lite träning för att få till det riktigt bra, men lite häftigt är det allt! Betänk hur små blommorna på en Vityxne är!! Någon skrev på facebook att det såg ut som mygg på  den översta. Javisst svarade jag utan att tänka på att i proportion skulle de myggen i så fall varit världens minsta. Det är nog snarare knott eller några ännu mindre flygfän. Varje blomma på vityxnen mäter ju i sig inte mer än några ynka millimeter.

För övrigt hade vi en toppendag på fjället - fantastisk väder, fantastisk blomning - vi såg även Fjällyxne, men tyvärr verkar inte Brunkullan på fjället blomma i år. (Måste komma ihåg att svänga förbi i Rise och kolla till lokalen där.)Vi kom inte ner förrän 20.00. Kan inte förstå hur det kunde bli så denna gången, när vi var nere 17.30 förra lördagen. Möjligen kan det ha att göra med att många blev lika fascinerade som jag av att titta på blommor i lupp. Stundvis krälade nästan hela gruppen omkring i gräset ackompanjerat av utrop som -"Oh, hur kan något som ser ut som skräp vara så vackert!!"

Sedan hem och blixtduscha för att anlända supersent till 40-åringen som jag visserligen bakat och levererat tårtor till, men inte hunnit fixa någon present åt. Det fick bli en "nödlösning":  I stället för blommor - Ansättens Miniflora. Till det ett "presentkort" på en privat blomstervandring med övernattning och middag på pensionatet i byn. Inklusive obligatoriskt sällskap av mig, förstås!

2 kommentarer:

  1. Det var en riktigt fin present.

    SvaraRadera
  2. Det var en av det bästa presenter jag har fått, jag blev så glad och ser fram mot turen vare sig vi hinner i år eller nästa år. Tack än en gång för att ni ville komma, synd att gubben tyckte det var för sent för Lill killen längtar lite efter honom, han ville åka till er nu i kväll för han skulle åka traktor med gubben L sa han. Kramar i massor linda

    SvaraRadera