19 juli 2014

Sommarkul i Laxsjö


Varje sommar anordnar kommunen (läs: vår fantastiske och outtröttlige kultursamordnare Mats) tre sommarkulkvällar i samarbete med byalag eller bygdegårdsföreningar runt om i kommunen. Det var t ex på en sådan kväll jag lyssnade på Åsa Jinder ifjol. I år har det varit ett antal bra artister, men jag har inte haft möjlighet att gå förrän den här veckan. Äldste sonen var lättövertalad att också följa med eftersom "Idol-Matilda" skulle uppträda.

I övrigt fick vi oss till livs countrybandet "Midland" och bluegrassbandet "Blue Mountain Boys" samt den unga lokala förmågan Wilma. Vilken kväll, vilka musiker och vilken stämning! Countrybandet med sångerskan Andrea inspirerade så pass att jag nu köpt biljett till Jill Jonsson på Fäviken nästa fredag. Bluegrass är ju alltid lite festligt liksom - och roligast var nog att grannpojken som följt med diggade dem allra mest. Men för sonen var nog höjdpunkten ändå Matilda. Och jag är böjd att hålla med - vilken tjej! Just fyllda 18 år står hon stadigt med fötterna på jorden, är otroligt ödmjuk och sötare än söt med en röst som stannar kvar långt efteråt.

Största behållningen för mig då? Jo, helheten tror jag. Och numret där Matilda sjöng Elvis kompad av båda banden tillsammans. Sist, men inte minst att jag fick tillfälle att träffa en hoper mysiga människor som jag inte sett på flera år. Det är något speciellt med sommar, musik och mysiga kvällar.

3 kommentarer:

 1. Nöjd mor. Ännu nöjdare son... =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kund einte sagt det bättre själv ;)

   Radera
 2. Visst är det nåt speciellt med musik på sommaren och Bluegrass är härligt just på sommaren. Den är lika enkel som sommaren själv.

  SvaraRadera