15 februari 2015

Världscup i sta'n
Vi är ju lite bortskämda med en massa fina evenemang - inte minst sport - här i Jämtland. I helgen var det världscup i längdåkning i Östersund och Ski Cross i Åre. Eftersom det är svårt att lära gamla hundar sitta, så valde jag förstås längdåkningen. Hade köpt förköp till sprinten igår, som det nu var nära att vi inte kom iväg på alls, med tanke på bilhaveriet. Men sambon var snäll nog att låna ut bondebilen, så även om jag inte gillar att köra den särskilt mycket, blev det ju i alla fall så att vi for. Och glad är jag för det!

Vilken bana - vilket publiktryck, vilken stämning!! Rafflande, spektakulärt, folkligt och festligt! Tjejerna imponerade nog mest. Jag är ju sjukligt förtjust i Marit Björgen - så roligt att hon vann - igen!! 70 världscupsvinster, tror jag de sa. Undrar ju lite om det kanske var kronprinsessan (Stina Nilsson) som blev trea? Grabbarna i sin tur stod för de största vurporna och dramatiken. Så fruktansvärt trist att Jönsson skadade sig - han som såg så glad och nöjd ut på startlinjen.

Idag hade jag lite pyssel att ta hand om på hemmaplan, så det fick bli till att kolla på Kallas superåk, Kroghs andra vinst och Hellners och Olssons lopp som lovar mer, via TV:n. Roligare är det och betydligt mer frisk luft får man av att vara på plats, vill jag lova!
Men då hade ju inte julgardinerna bytts ut den här helgen heller.

3 kommentarer:

 1. Det låter som helgen blev bra trots alla missöden, här blev det mest barnboks, barnens ensamma kusin ringde och frågade om hon fick sova över hos oss. Barnen blev överlycklig sen blev det tacosmiddag och melodifestivalsmys och en massa kanin pyssel. kram kram Linda

  SvaraRadera
 2. :D Kul att du har sådant starkt intresse för idrotten. Jag delar dock bara intresset för slalom, men det innebär också mycket frisk luft. Kram Katarina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast du är ju hockey-fantast?!?! Eller verkar vara åtminstone :D. Själv håller jag på Modo, men har inte sett en match på flera år....

   Radera