11 september 2008

Middagsmat eller inte

Det var dagens stora fråga när jag bjöd på Böncurry med ris och raita. Visst - jag har också ätit det som varit godare, men så hemskt var det ändå inte. Slutade med att jag stekte några nödkorvskivor till barnen. Just nu har LG precis kommit in och sitter och äter. Undrar vad hans kommentar blir -"Ja, det gör ju inget om det dröjer tills nästa gång vi får det här till middag...."
Har som plåster på såren lovat Tacos till i morgon. Fick ju tag på köttfärs till någorlunda rimlig kostnad på Hemköp i tisdags. Jag tycker ju att det är absurt att betala 69:- /kg för kötttfärs, men vägrar samtidigt att köpa annat än svenskt. Hoppas vi kommer oss för med att slakta en oxe snart! Det är helt hopplöst att planera mat utan kött i frysen.

På lördag är det bara en vecka kvar till vår semesterresa. Jag har ju haft koll på vädret de senaste 4 veckorna - stadig sol och 27-28 grader varmt. Härligt! Men på lördag vänder det till 18 grader och regn - och verkar ska hålla i sig minst hela veckan ut. (Allt enligt yr.no -som helt enkelt måste vara världens bästa vädersight!) Kan man hoppas på att det är en tillfällig kallfront som går över tills vi kommer ner? Eller är det bara vår vanliga otur? Kan ju inte låta bli att samtidigt snegla på alla andra resmål som var tänkbara när vi bestämde oss - de har fortfarande temperaturer på uppemot 30 grader nästa vecka. Men,men vi får ju vara tillsammans och göra något annorlunda och komma "bort" en stund. Får väl gå i bergen, cykla och hålla på med andra aktiviteter som passar i svalare väder! Men vi tar med badkläderna ändå, för säkerhets skull....

Till minneslistan: Kolla försäkringsbolag och försäkringskassan om vi behöver fixa något särskilt. Har inte Felix kraschat på semestern sedan han var 3 år och vi var på Gotland, så är det väl kanske dags nu igen. Jo, just ja - han fick ju sy när vi varit på Holiday Club och badat för två år sedan också, så det kanske inte är riktigt dags ännu igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar