6 april 2009

Mycket tjat om vår nu

Jag fattar inte: - Allt detta tjat om våren. Tussilago, utemöbler och barn som springer utan ytterkläder..... Bah! Jag vill inte ha vår - åtminstone inte nu!! På det här viset tappar vi ju en hel årstid, den bästa: Vårvintern!

Jag har varit på uselt humör i helgen. Från att förra veckan ha haft vinterns bästa skidföre gick det på 4 dagar till att bli en enda sörja och slask. Snön smälter i raketfart, skoterföret som vi tänkt utnyttja hela långa sköna april existerar i stort sett inte längre och ändå har påsken inte ens varit ännu! Hur ska jag nu hinna åka de där fjällturerna jag tänkt mig, när vädret ställer till det så här?

Vi har tillbringat helgen i ett mjölkpaket, känns det som. Inte ens lite bowling, fikafrämmande, Budapestbakelse och snälla sms hälsningar kunde få mitt humör särskilt mycket bättre. Lillsjön fick vi glömma - vem vill fiska bandvagn från sjöbotten? Fjälltur kändes inte aktuellt (hade jag bara trott mig så hade Bydalen varit ett kanonalternativ - där sken solen på eftermiddagen medan Landön fortfarande var höljt i dis) så det blev en tur till sta'n, middag med röding och ett glas vitt.

Men, LG hade köpt ett teleobjektiv till nya kameran som jag hann prova litegranna och i morgon ska jag följa med Felix på friluftsdag till Bydalen. Så än finns det hopp.....


4 kommentarer:

 1. Ja roligt är det inte å inte blir det bättre av vädret som du skriver. Pga all sjukdom här hemma så står det stilla i reparationerna, ingen vill komma hit. Kan inte förstå varför. Jag får juh inte ens jobba pga smittorisken. Typiskt. Hoppas ni får hålla er friska och krya. Hälsa grabbarna så mycket. Kram på er

  SvaraRadera
 2. Nämen nämen Anneli! vad är det jag läser? :) Det är ingen mening att deppa i hop för lite väder :) som vi i alla fall inte kan göra något åt.
  Du måste se det positiva och tänka att nu ska jag göra det där som jag inte hunnit göra eller helt enkelt bara ta den där behövliga vilan som du säkert behöver. Då ska du se att det blir toppenväder hela påskhelgen.
  Synd att vi inte får träffas i Åre.
  Men det dyker säkert upp fler tillfällen. Tack för att du kikade in på min blogg. Kram Kram Katarina.

  SvaraRadera
 3. Monica: Vi är friska, peppar,peppar...

  Katarina: du har så rätt, men det är nog bara så att min årliga släng av lätt vår-depressions-panik inföll just den här helgen. Vintern är min bästa årstid och jag älskar allt som har med snö att göra. När våren kommer tycker jag att jag inte hunnit nyttja vintern så mycket som jag önskar samtidigt som en lätt panik infinner sig över allt jag försummat hemmavid och insikten om att nu tar en hektisk tid på jobbet vid och ja, nu blev liksom vädret den utlösande faktorn.

  Men ibland tycker jag att man kan få unna sig att vara lite sur och tvär utan egentlig anledning...

  SvaraRadera
 4. Hej Anneli!
  Det är klart att man får vara sur och tvär i bland. Det är väl bara naturlig. Ingen kan vara på topp jämt. Inte ens knugen skulle jag tro :)
  Jag ville bara muntra upp dig lite :) Det är fler som känner som du när det gäller vädret. Det är inte roligt när det "pissar" en hel helg i början på april.
  Vi är inte van sådant.
  Och varför jag tackar för titten på min blogg så är det för att jag blir så glad och för att jag uppskattar det så mycket, men jag lovar att inte tjata mera :)
  Det här är ett jättebra sätt att ha en inblick i varandras vardag.
  Jag hoppas att ni får en jätteskön påskhelg, men många påskpussar och kramar.Katarina

  SvaraRadera