19 augusti 2009

Bärtider

Plocka, plocka bär.
Rensa.
Sylta, safta.
Frysa in eller ställa i källaren.

Jo - det bor en hamster i mig!!


Hallon är godast, jordgubbar enklast, men hjortron alldeles speciella.


När jag plockar hjortron på myren som pappa hittat och visade mig sista sommaren, då känns det nästan som att vi är tillsammans igen. Han, den store hjortronfinnaren och plockaren. Jag njuter av ensamheten och tystnaden, äter lite av de guldgula C-vitamininjektionerna och bara vet att han finns där, nära i tanke och handling.

Men ikväll rensar jag hallon på brickan hemifrån. Med nerbitna, bärfärgade naglar på lika missfärgade fingrar, som vänder och vrider på bären under min granskande blick medan mörkret faller utanför.

Och för en stund är mamma mer än arvet jag fått - vi är en och samma i ett.

1 kommentar:

  1. Nu blir jag riktigt avundsjuk. Hallon är mitt absoluta favorit bär. Jag har inte sett ett enda på evigheter. Det är ju så fantastiskt gott. Deppa inte min vän du har ju gjort en massa nytta med bären och så har du roliga saker att se fram emot både med och utan barn. Kramar Katarina.

    SvaraRadera