3 februari 2013

Backtjänst idag

Tanken var ju att vi skulle hinna till backen och få oss några åk innan klubbjobbet skulle börja vid 12.00. Det gick inte alls, efter fjöstjänst och tvättstugebesök var den tidsbufferten som bortblåst. Väl på plats i backen hade anläggningen personalbrist och svårt att hjälpa oss få nät och käpp på plats. Bestämdes snabbt att vi gjorde arbetsbyte - jag hoppade in som liftskötare och ordinarie personal fixade upp material i backen till klubben. Tror inte jag gjorde bort mig helt, men väldigt glad åt min hjälm var jag, när jag inte hade koll och fick liftbygeln i huvudet ett antal gånger.

Glädjande nog var det många, duktiga föräldrar på plats, så nätsättningen var gjord på rekordtid - samtidigt som de ickeskidåkande städade klubbstuga och sorterade käpp. Vilket lyft från tidigare år när vi i styrelsen stått där helt själva! Och belöningen som sistaåket bjöd på var klart godkänd. Ser ni Åreskutan i horisonten?

Vi åkte sedan för att hälsa på svärmor, men hon var så trött, så trött att därifrån fick vi fara utan att hon nog ens registrerat att vi varit där. Hem och steka rödingfiléer lite snabbt, för att därefter få besök av några blomsterguider för planering av sommarens turer. Det känns ju rätt avlägset nu, men vips står vi där och jag kommer på att jag läst på för dåligt igen.

4 kommentarer:

 1. Det är härligt att läsa hos dig! Du är fantastiskt på att förmedla både det sorgliga och tunga och det sköna och roliga och helt vardagsunderbara som glimtar till varje dag - så är det ju. Men ack vad man (jag) ofta fastnar i gröten.

  Röding! Ska handla snarast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag rodnar rakt lite av den fina komplimangen. Jo, jag har nog som överlevnadsstrategi att hitta och uppskatta mandlarna i den ibland klistriga, osaltade gröten....

   Radera
 2. Kikar in och önskar dig en fantastisk vecka.

  SvaraRadera