13 februari 2013

Planerar för drömmar

Hoppets gnista har åter tänts. Svärfar har kommit hem från sjukhuset och verkar reda sig rätt bra. Bara två veckor kvar nu. Idag. Det som känts så avlägset börjar få konturerna av verklighet. Blev ju dessutom väldigt peppad av kollegan som kom tillbaka från sin semester idag. Så nu surfas här utflyktstips och restaurangrekommendationer.

Dagens höjdpunkt annars var ett väldigt informellt möte med ett projekt för de kreativa näringarna, där en ung filmmakare höll en inspirationsföreläsning. Jag har faktiskt varit kollega med hennes far, och kan bara konstatera att det är med all rätt han är stolt över dottern. Grämer mig oerhört att jag missade hennes utställning "Lägenhet + bil och allt jag har". Ett viktigt och tänkvärt inlägg i debatten kring glesbygden och det urbana. Nu fick jag ett halvt löfte om att den kommer att återuppstå. Hoppas!

På mötet var även grannbyns bokförläggare/klädaffärsinnehavare. Jag har länge varit en hemlig beundrare av hennes texter och företagande, vilket jag nu villigt erkände. Och någonstans ingår hon även som en del i den idé/dröm jag bär ett litet frö till. En idé som säkert inte skulle bli någon framgångssaga rent intäktsmässigt, men det hade varit roligt att göra:
- Tänk dig en vacker bok med prosatexter och poesi, foton och illustrationer - allt skapat och producerat av tjejer, kvinnor, tanter i vår lilla del av Världen, Sverige, Jämtland. 
Ingen försäljningssuccé säger du? Nej. Det tror väl inte jag heller i ärlighetens namn - men i min bokhylla skulle den i alla fall ha en given plats!

7 kommentarer:

 1. Men det måste få vara roligt ibland också. Klart du ska göra en bok.... =) Det är så jag resonerar med mitt projekt. Mitt mål är att gå runt ekonomiskt sedan får det bli som det vill.

  SvaraRadera
 2. Så bra att svärfar är hemma igen och på bättringsvägen!
  Underbart att ha en resa framför sig. Bra med tips!

  Vilken härlig idé du har ang boken! Ingen försäljningssuccé...JO, typ alla i Jämtland kommer köpa den och ni är ju några stycket. OCH även vi andra som får nys om den:-)

  Tack för fina ord i mitt inlägg ang.bloggeriet. Det värmer så!

  HÄRTEKRAM

  SvaraRadera
 3. hihi...HJÄRTEKRAM ska det ju va

  SvaraRadera
 4. Jomen jo! Nu ska du se att ni kommer i väg i alla fall. TVÅ veckor, det är ju oceaner av tid:-) Skönt att höra att svärfar är på bättringsvägen, inte roligt vara gammal och skröplig och se livet förändras omkring en så drastiskt...

  SvaraRadera
 5. Boken skulle jag köpa som ett skott och en till morsan med. Och syrran. Och andra syrran. Och brorsan:-)

  SvaraRadera
 6. Jag tror på Dig!

  /Fjällmor

  SvaraRadera
 7. Ni är så rara!!! Jag behåller mitt frö. Just nu har jag inte tid och ro att vattna, gödsla och pyssla om i den omfattning som krävs för att det ska gro. Men ska jag tro på er, så finns det anledning att spara det tills dess tillvaron ser annorlunda ut.
  Kraam!

  SvaraRadera