2 juli 2013

Regnbågskaniner


Märkligare saker har ju säkert hänt, men jag tycker ändå det är värt att notera. Länge tvekade vi ju om huruvida Snövit var en hona eller hane, innan vi bestämde oss för det förstnämnda. Eftersom vi dessutom hade tre definitivt konstaterade hankaniner har vi skänkt bort en och sedan har det byggts väl separerade burar. Nåja, åtminstone trodde vi det tills vi en morgon hittade Snövit inne hos Skutte (den svarta kaninen). Med en dåres envishet har de särats på varje morgon bara för att nästa dag återfinnas tillsammans. Till slut kom vi på Snövit med att klättra (!) över brädstaketet.

Jag har ojat och gruvat mig för kaninungar, tills jag en morgon får se de två omvänt - alltså Snövit försöker "sätta på" Skutte! Mycket riktig hinner jag plocka upp kaninen och konstatera att hen verkligen är en han. Men de båda hanarna trivs ypperligt tillsammans, mesta tiden ivrigt juckande växelvis på varandra för att däremellan ligga tätt intill och bara mysa. Men de slåss absolut inte.

Så vi tänker att förmaningarna vi fått om att det INTE går att ha två hanar tillsammans är vida överdrivna och gör ett försök att släppa in Fluff (den bruna kaninen) till en av de andra. Det skulle vi inte ha gjort. Slagsmål direkt så att hårtestarna flög!

Så det är bara att konstatera - vi har två homosexuellt kaniner. Lite kul, faktiskt!

6 kommentarer:

 1. Naturens under är inte förbi :)
  /Sjôntorparn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller snarare - de som säger att homosexualitet inte är naturligt/inte finns i djurens värld har FEL! :)

   Radera
 2. Haha, det låter härligt. Ytterligare ett bevis på att man inte ska ha förutfattade meningar.
  Inger

  SvaraRadera
 3. Haha :) Man säger att det inte händer i naturen men jag hade faktiskt Gupi fiskar, hannar som dödade honorna och bara dansade runt varandra som vid parning. Homofiskar alltså. :)
  Hur som helst är dina kaniner jättefina.
  Kram

  SvaraRadera