9 juli 2013

Semesterpyssel

Mobilkamerabilder i stundens infall....
Jamen, ni vet ju........

Börjar min semester idag, som detta år består av 7 dagar, uppehåll för några dagars jobb och sedan ledigt 9 dagar till. Kanske inte direkt optimalt, men det funkar. Fast som det nu är kunde jag nästan (bara nästan) vara utan sommarsemester. 12 grader, stormvindar och så det här finstilta i samboavtalet. Det som jag borde läst, för då hade jag förstått att semester på den här gården i själva verket innebär att byta uniform och jobba med allt här hemma som inte hinns med när jag är på arbetet. Som tur är, tycker jag ju att det är rätt kul ändå. Säg det bara inte högt så att sambon hör det!

Började följaktligen dagen med pappersarbete, därefter en insats för att förhoppningsvis rädda Prillan som verkar ha åkt på äggledarinflammation. Hon måste vara en av de snällare hönorna man kan hitta, så hon lät sig villigt tvättas, fönas och smörjas i rumpan. Hoppas nu att det hjälper. Borde kanske ringt veterinären? Men, en ny höna kanske kostar 150-200 kr och jag kan bara föreställa mig vad pådraget med veterinärbesök och antibiotika skulle gå loss på..... Hm.

Sonen fick för sig att baka en kaka, jag satte en bulldeg och kom ungefär samtidigt på att jag lovat åka till svärmor med sommarkläder (japp - optimist!!) och lite annat. Jag skulle ju inte vara borta så länge, så bulldegen kunde säkert vänta. Eller hur? Men bullar blev det ändå och jag tror nog de kommer att gå åt.

I morgon smiter jag och grabbarna från alla åtaganden och åker till syster med familj - var ju bra precis ett år sedan vi träffades alla tillsammans sist.

3 kommentarer:

 1. Jag bara tittar på bilden och tänker: Oj! Hur mycket jäst la ni i degen? ;) Men bullarna ser mycket goda ut så jag kan känna smaken ända hem till mig.
  Jag önskar dig och familjen fortsatt trevlig semester!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad go du är med hönan och pysslar om henne så. Fast det skulle ju jag göra med min Ballebuskanin också förstås.
  Jag tycker degen till vänster ser ut som en trollmor :-)
  Kram på dej!

  SvaraRadera
 3. Inte mer jäst än receptet angav - men lång tid och i övrigt gynsamma förhållanden får den effekten. :)
  Och just nu ser hönan lite piggare ut. Hoppas!!!!

  SvaraRadera