28 mars 2014

Womens Freeride Camp Kittelfjäll 2014


Ja, det fanns liksom ingen tid över till att fotografera "på riktigt", så det får bli några väl valda mobilbilder i stället. Men den gångna helgen gör sig ändå inte rättvisa på bild. Så fantastiskt var det!!!

Vi drog iväg på vår roadtrip i god tid. Kändes som att det skulle behövas, när det snöade precis hela vägen. Stannade för en kopp fika i Hoting på mysiga Café Koppen och tog vägen över Vilhelmina "för säkerhets skull". Ibland var vägen helt oplogad, ibland mötte vi plogbilar i full fart. Kändes lite lagom "scary". I Dikanäs stannade vi för att tanka, proviantera lite och låna toalett. Men när vi skulle åka vidare hade bromsarna på vänster bakhjul frusit, så det blev tji. Vi knackade med det vi hade, men fick till slut resignera och gå in på Hamrebys med uppsåt att köpa en hammare - där vi fick låna en i stället! På den affären kan de service, minsann!

En kort stund senare hade vi lyckats ge min aluminiumfälg en något ny design, men hjulet rullade igen och vi likaså. Sista biten till Kittelfjäll såg vi knappt vägen för all snö. Måste erkänna att det kändes riktigt skönt när vi väl var framme.

På plats bekantade vi oss med våra ledare och kurskompisar innan vi käkade middag med en av de trevliga tjejerna vi sedan delade stuga med. Tidigt i säng eftersom fredagens program började redan kl sju.

Resten av dagarna var sedan fulltecknade med skidåkning, vallakunskap, lavinkurs, goda måltider och ännu mera skidåkning. Vi hade ändå inte anmält oss till Heliski, vilket visade sig att vi skulle få ångra. Men, det kommer fler år - var så säker!!!!

Vi i långsamma gruppen hade turen att få en 22-årig tjej med erfarenhet och livsvisdom som en 50-åring och fantastisk peppförmåga till coach. Jag som inte åkt en brant backe på hela säsongen fegade som attan i början, men långsamt, långsamt hittade jag tillbaka till skidåkarmodet jag förfogade över för ca tio år sedan och krönte helgen med att följa med på tur som avslutades i Kanadaskogen nedanför Norgesvängen. Jag ville bara upp igen!!!

Resan hem gick utan missöden, så när som på det kraftprov trappan till pizzerian i Dorotea där vi käkade middag, bjöd på. Att vi dessutom hade behövt en orienteringskarta för att hitta till toaletten fnissade vi gott åt. Förmodligen ett mått på hur trötta vi egentligen var.

För vi har skrattat, pratat, blivit filmade, bloggade om och fotograferade, fått nya vänner, idoler och förebilder, åkt massor av skidor och dragit på oss mer träningsvärk på tre dagar än på hela säsongen tidigare. Jag kan inte nog beskriva hur tacksam jag är över att få möjligheten att vara en del av allt detta under en helg. En total flykt från vardagen och stärkande egotripp. Jag lovar - om inget stoppar mig så står jag först i kön för anmälan till nästa års camp!!! Det här kan jag leva länge på!

4 kommentarer:

 1. Du är otrolig som gjorde detta. Låter verkligen fantastiskt roligt. Ångrar att min tanke när du skickade ut inbjudan förblev en tanke... Får planera för nästa år istället!
  /mamma H

  SvaraRadera
 2. Det där såg ju trevligt ut.
  Vad det gäller Hamreby´s så tror jag gansk säkert att det är i förhållane till storlek även den mest välsorterade butiken. (näst efter Stalons mack kanske). Som att gå in i en annan värld.

  SvaraRadera
 3. Det var suuuper!! Men så hade jag ju trevligt sällskap i stugan av en Saxnäsbo också!
  Och ja. Hamrebys är precis lika fantastiskt som jag minns det för 20 år sedan!!!

  SvaraRadera