25 december 2012

En godare fortsättning

Tack alla - för goa, varma mysiga julhälsningar!

För visst, det blev ju jul i år också - och riktigt juligt till och med även hos till sist. Även om granen hämtades på söndagen, så den inte kunde kläs förrän på självaste julafton. Det hann bli rätt mörkt innan vi  kom till skogs och den utsedda granen hittade vi inte. Den alternativa granletningen kan mycket väl ha resulterat i decenniets styggaste gran, eller för att använda sonens ord - "Den var snyggare när det var mörkt".

Som "vanligt" på julafton hinner jag bli både arg, gråtfärdig och superirriterad på övriga familjemedlemmars extremt tillbakalutade attityd, innan allt är klart för att sätta sig till bords. Sedan äter vi i lugn och ro. Men i år var det lite speciellt, nästan som att ha småbarn igen, om än inte lika gulligt. Fast ibland gick det inte att göra annat än att dra på munnen i alla fall....

Julklappsutdelning sedan - som vanligt har jag bönat och bett om färre och inte så dyra paket och som vanligt har det bara hörsammats av mig. Så här sitter jag nu med en sprillans I-phone och gubben med en ny tröja att ha när han kör buss. Så kan det gå.

För övrigt njuter jag nu av den "riktiga" julen. Julotta, barn som testar julklapparna, chokladpraliner, promenader i fluffsnön, snabblagade julmatsrester och soffhäng med glögg, ost, pepparkakor och diverse filmer. OK, det blev en biltvätt också.

8 kommentarer:

 1. Du har tur som slipper äta julmatsrester. Det är likadant varje år.
  Kram till dig och god fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Ja, det där med granen känns igen. Ibland kan det vara mysigt det där med att själva julen inte tas in förrän i sista stund. En del har ju nästan firat färdigt på juldagen. Misstänker att du sitter med din iPhone och leker lite du med.
  Kram och god fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket trix och fix innan jag begriper helt hur den där manicken fungerar ;)

   Radera
 3. Hahaha.... "Den var snyggare när det var mörkt" Det tyckte jag var roligt! :-D
  För övrigt känner jag igen mycket utav eran julafton så jag kanske skulle länka hit för att ge en beskrivning av våran ;-)
  Kram på dej och god fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länka du :D - skönt att höra att det är fler som lever i avsaknad av en fridfull jul just på julafton... Och granen mår verkligen bättre av att beskådas i mörker :)

   Radera
 4. God Fortsättning.
  Kramen

  SvaraRadera
 5. God fortsättning Anneli :O) Kan bara hålla med om att man kan dela upp julen med före och efter. Det är helt klart skönast efter tycker jag. Typ, lugnet efter stormen. Ganska vansinnigt men ändå mysigt på nått sätt. Lagomt är bäst. Kramar Katarina :O)

  SvaraRadera
 6. Livet går vidare - även efter julen...

  SvaraRadera