18 december 2012

Försenad, frustrerad och trött

När krusbakarkompisen fick salmonella bestämde jag mig - blir inga kakor i det här huset till jul. Jag har helt enkelt ingen lust. Men lite chokladbiskvier till nyår, kanske? I stället kokar jag kola. Det har jag aldrig gjort förut, men det går snabbare och är mindre kladdigt än att baka. Sedan ska det bli Mammas engelska fudge - det är nostalgi. Sambon tar hand om knäckkokningen och bagarstugan är bokad till lördag. Granletningen hinns nog inte med förrän på söndagen, men det borde räcka, hoppas jag.... Så någon slags jul blir det väl i alla fall.

På torsdagens träning kan vi inte vara i vår gympahall eftersom det är juldisco där. Jag kollade i stället med backen och kanske skulle vi kunna träna, men på styrelsemötet bestämdes att även systerträningen på centralorten skulle ställas in, så vi informerade i helgen, på FB och på hemsida och avblåste prepareringen av backen. Idag har några kommit på att de i alla fall vill köra inomhusträningen gemensamt på den större orten. Tänk att sådant där kan göra mig så galen, då man inte kan bestämma sig och sedan är det bestämt. Nu är ju i princip all information vi gått ut med felaktig och på hemsidan ligger dubbla budskap. Dessutom hade vi kunnat vara i backen om vi bestämt oss i tid! Inte för att det egentligen spelar någon roll, men frustrerande tycker jag det är likaväl, så en stackars oskyldig budbärare fick sig en rejäl skopa ovett idag.

Så brukar jag ju inte bete mig, men om det är någon ursäkt så är jag trött - så obeskrivligt i behov av mer sömn och just nu med massor kvar att göra på jobbet, julgardiner ostrukna och oupphängda i två hus, inget i matväg förberett inför julen, ett hus som är så totalt ostädat att jag inte vet vart jag ska börja, en tvätthög som svämmat över alla bredder, ett annat hus som skulle behövt lite konstgjord andning av dammsugare och mopp  - ser jag inte när jag ska kunna åtgärda det. Vilket gör mig ännu lite tröttare.

Och inga julkort blev det i år heller.
Suck!

6 kommentarer:

 1. Hoppas det blir en lugn och skön julhelg så du får vila. själv ska jag bara ta det lugnt tror jag i allafall. Ha de så länge så hörs vi// kram från kruskompisen med salmonella.

  SvaraRadera
 2. Ser ut som hos oss då! men med den skillnaden att jag har klarat att inte få panik i år (än). Det blir ju jul oavsett hur jag har städat misstänker jag. och dom som tycker det är stökigt får antingen hjälpa till att städa eller lämna huset...... =) misstänker att paniken kommer endera dagen ändå.

  SvaraRadera
 3. Misströsta icke kära vän! Det blir julafton i vilket fall som helst. Man behöver inte stressa ihjäl sig och varför måste allt vara så fint bara för att det är jul? Ta det lugnt och gör en enkel jul utan en massa måsten. Jag har inte julstädat, men jag har satt upp ett par småskrynkliga gardiner, ställt fram 4 tomtar och en massa röda ljus. Ingen gran inne utan den ställde jag på altanen, så att vi ser den genom fönstret. Jag har inte bakat, för allt bröd brukar bara bli kvar, men jag ska göra en saffranskaka och lite knäckiga havreflarn. Julhandlat har jag gjort idag däremot. Maten är viktigare än allt överdrivet städande. På julafton kommer alla våra barn och deras familjer hit, så vi blir sammanlagt 16 personer. Då är det bättre att lägga energin på att städa när alla har åkt hem istället. Haha!
  Men, vad hör jag - ingen snö däruppe! Du kan få lite snö av mig i julklapp för vi har fått så det räcker och blir över.
  Önskar dig en varm och fridefull jul och jag lovar att det blir jul även om du inte hinner med allt du tänkt dig - så simma lugnt!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Låter ungefär som på mitt jobb just nu. Först har jag gett info till all personal om att handledningen ska fortsätta efter jul för att först fick jag info om att det skulle vara så. Sen sitter en massa (idiot)-chefer och har ett möte där dom plötsligt inte kan bestämma sig för om det ska fortsätta eller inte, och så vet inte jag vad jag ska göra efter jul och stackars personalen har ingen aning om ifall dom får handledning eller inte.
  Och då känns det som att det är mitt fel eftersom jag har sagt en sak som kanske inte stämmer....
  Kram på dej.

  SvaraRadera
 5. Kram. Stor.

  /Fjällmor

  SvaraRadera
 6. Åh - vad ni är gulliga och duktiga på att trösta - allihopa!! Så bara för det hängde jag igår med hjälp av sonen upp lite röda paneler till de redan befintliga i kök och vardagsrum, strök julgardiner till svärfars (hänger upp dem före julafton - garanterat!) och sedan gick jag och la mig. Bara sådär. Och idag är jag inte lika trött och mår mycket, mycket bättre!!

  TACK!!!!

  SvaraRadera