26 december 2012

Premiär i hemmabacken

Jag fick med mig grabbsen till backen idag - wow!! Men det var väl tack vare att vi plockade med kompisarna också. I morgon kväll börjar träningen och det är inte utan att vi ber om mer snö - endast två backar har tillgång till konstsnö och de är ännu rätt hårda.

Samtidigt rasar en debatt på facebook angående anläggningens nya liftkortspriser.  Ifjol var det extremt billigt, men så höll ju hela Sportstylekoncernen på att gå åt pipsvängen också. Det är lätt och går fort att glömma..... Fast jag kan hålla med om att höjningen blev häftig på "ett bräde" och att ordinarie dagkort inte är värda sitt pris, med tanke på hur många liftar man får tillgång till på andra ställen för ungefär samma kostnad.  Ska bli spännande att se vart debatten landar. Själv åker vi ju mest med klubben och då behövs inget liftkort, så vi får se hur vi gör med resten. Dessutom ryktas det om en specialvariant för klubbens medlemmar. Hoppas.

Hemma var det beställt skinkfrestelse och jag som inte gillar Jansson gjorde ändå en liten sådan till sambon. Men det där att jag inte gillar Jansson, det visade sig vara helt fel när jag fått prova min första egentillverkade, med mer grädde och mindre anjovis. Mums!! På tal om grädde förresten - vi har snart konsumerat 3 liter (!!) sedan helgen före jul. Rekord??

Avstod en historisk "bal" i Laxsjö, till förmån för en bastu ikväll. Men vi fick besök, så dit har jag inte kommit ännu. Marschallerna har slocknat och jag har snart eldat upp all ved.  Men nu så!!

2 kommentarer:

  1. Jag har också lärt mig äta Jansson på senare år på samma sätt som du. Mycket grädde, ansjovisspad istället för så mycket av själva ansovisen. Nu efter några år vill jag att det ska smaka ansjovis så nu blir det mer ansjovis, lite spad men fortfarande en ordentlig skvätt grädde. Att ha rätt sorts potatis är ju också viktigt. En mjölig sort ska det vara. Önskar jag hade din bastu just nu för jag är iskall om fötterna och tycker att det kryper in under skinnet på övriga delar av kroppen också.
    Kram och ha en skön stund i bastun.

    SvaraRadera
  2. Jo du - den bastun är värdefull den här årstiden! :)

    SvaraRadera