3 december 2012

Ny vecka, nya tag

Börjar den här jobbveckan med att läsa Olof Röhlanders peptalk till en mugg termoskaffe kokt på björkved. Ta mig sjutton om det inte är godare än kokt på vanliga elspisen?

Igår hade byalaget fixat jättefin jullunch - vi var nog nästan hundra personer som träffades och trivdes. Själv smet jag ut i skogen efter en stund, tände marschaller och eld och bytte om till 350-årig tomte (döm om paniken när jag letade fram kläderna en timma före avresa och insåg att vi skrotat skägget häromåret - blev till att slakta ett gammalt fårskinn i en hast) för att vänta på barnen som kom för att lämna önskelistor. Lika roligt varje gång, även om jag saknar helheten med bandvagnsturerna.

Hemma fick vi varken upp lamporna på adventsgranen eller några ljusstakar hos svärfars. De hade gått och lagt sig är vi kom hem - kvart över fyra!! Gör ett nytt försök idag, håhåjaja. Annars gick tiden mest åt till någon form av läxläsning och att elda, elda, elda. I vedspis och kakelugn är det ju mysfaktorn ändå rätt hög, men den stora pannan som ska värma tre hus - nja, det är inte så pittoreskt.

På sjön har isen lagt. Det är rekordtidigt. Om inte det tar och stormar någon dag, för då lär den riva igen. Och i kameran la batterierna av. Någon som är förvånad?

2 kommentarer:

 1. Det blir gott kaffe, men oftast så in i baljan hett!
  Kram till dig och må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaffe SKA vara hett - det har jag ärvt av min far. Har därför lite svårt för halvljummet bryggkaffe ;)

   Radera