2 december 2013

Välkommen december!

Fotograf: Yngste sonen, tillika tomtens assistent 

Naturligtvis har vi inlett december och adventssöndagarna som sig bör med att tända ett ljus i staken, adventstall (!) med lampor och ett par elektriska ljusstakar. Till min stora glädje hittade jag en eladapter som passar till min äldsta, finaste ljusstake. Den var ju på rymmen ifjol, desto större glädje när den åter lyser i år! Samtidigt har jag påbörjat någon form av städning, tagit fram julgardiner och dukar för strykning. Får väl se när jag ror det projektet i hamn.

Vi hann även med jullunch på föreningshuset med tomte i skogen - kan nog bli en riktig härlig tradition det med. I år var det inte mindre än 20 barn på plats och vid maten var varje stol upptagen av julmatssugna byssbor. Lite tråkigt tyckte jag nog allt det var först, att det kolliderade med jaktstarten i skidskyttet nu när Lindström låg så bra till. Men den tävlingen tog ju och blåste bort helt och hållet, så nu fanns inget alls att gräma sig över. (Och där fick jag medhåll av idolen, som även har humor, visar det sig!)

Och bäst av allt - snön verkar äntligen lägga sig för att stanna......

3 kommentarer:

 1. En liten titt hos dig för att bara läsa och säga HEJ!

  SvaraRadera
 2. Vilken fräck bild du fått till och vad mysigt ni fått till det.
  Önskar att vi kunde fira lite mer på det sättet här nere. Fast, det är ju lite vad man gör det till. Läser igen lite blogginlägg.nu. Tiden räcker dåligt till för detta nu för tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu var det ju inte jag, utan sonen - men han vet inte själv hur han gjorde.
   Själv har jag krupit in under tomteluvan :)

   Radera