5 januari 2014

Prioriteringar

Ytterligare en anledning till att fjärma mig från alla facebookuppdateringar - folk tränar ju ta mig tusan jämt!! Och själv blir jag slöare och slöare och får bara dåligt samvete av att se alla ambitiösa, trådsmala, hälsosamma varelser som  lägger ner flera timmar per dag på träning. Timmar som jag i stället spenderar på en god bok, en rolig film, matlagning eller som idag - tunnbrödsbakning i vedeldad bagarstuga.

Klart man inte blir smalare eller får bättre kondition när man prioriterar på det viset, men jag mår ju i anden bra. Ända tills jag i går kväll ställer mig på Wii brädan efter 2 års uppehåll och konstaterar att fler kilon än jag trott lagts till mitt BMI, så pass att jag för första gången i mitt liv räknas som överviktig. Lagomt kul. Så nu känns det verkligen som att jag behöver ta tag i detta - inte minst för att komma i skoterjackan även i fortsättningen (erbjöds en ny i julklapp av sambon, men den gamla är knappt använd och jag behövde verkligen nya skoterskor och hur mycket pengar som helst kan vi ju ändå inte lägga på de tre turer vi gör varje år).

Funderar lite hur jag ska nå trivselomfång igen - kanske lite mindre grädde, choklad och mjukstut till vardags kan råda bot på en del? Lägg därtill mer vardagsmotion - hundpromenader, skidturer och fjöstjänst. Men med tanke på den dåliga karaktär jag är utrustad med, väljer jag att börja vandra vägen mot mitt gamla jag först på tisdag, när helgerna riktigt är över.

Vi får väl se hur det går med detta - spännande fortsättning följer.

2 kommentarer:

  1. wiibräda?
    berätta mer!!!
    /fjälltanten som också behöver

    SvaraRadera
  2. Alltså, barnen har ett spel till Wii som heter Wii Fit och till det en bräda man står på som är kopplat till spelet. Där finns Yogaövningar, kroppsmätning mm. Egentligen rätt sinnrikt uträknat med möjlighet till bra workoutpass - om man har karaktär, vill säga....

    SvaraRadera