2 januari 2014

Gott Nytt År!


Efter en misslyckad pjäxbytartur till Åre (butiken hade hunnit stänga när vi kom fram), men en trevlig stund hos sambons till Undersåker nyinflyttade kusin var det dags att klämma in en jobbdag. Den avslutades med hämtning av bilen från verkstaden och trevligt besök och umgänge med familjen H.

Nyårsafton körde vi en favorit i repris i år igen. 26 personer och en hund hade med olika fortskaffningsmedel tagit sig till buan, där det fikades, gräddades våfflor och inmundigades lite låtsasskumpa. På kvällen körde vi knytis med ungefär två tredjedelar av gänget, med sedvanligt ballonguppsläpp och nyårsskål utomhus kl 00.00. De sista gästerna drog sig hemåt strax före två. Lika kul och mysigt som alltid!

Nyårsdagen var lugn med en rolig sparktur med årets konfirmander från byn ner till Långan för gudstjänst och godaste kyrkkaffet. Jag hade lyckats hitta och ta fram en spark som varken hade glid eller stadga och blev ohjälpligt på efterkälken. Men vad gör det när man fått äran att följa med ungdomarna? 

Sedan ringde jag min kollega och fattade ett snabbt beslut om två dagars extra semester. Den första tillbringades i sta'n - träffade en massa bekanta, bytte julklappar, sålde ett par twintips och köpte nya längdskidor till sonen. Resten av de lediga dagarna är inbokade med utförsåkning på en del konst- och en del natursnö samt tunnbrödsbakning.
Jo, för vi har redan ätit upp allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar