6 januari 2014

Trettondagsafton på vårt vis

Blev en heldag i bagarstugan med yngste sonen. Han är riktigt, riktigt duktig på att grädda. Och har tålamod att vara med hela tiden. Det blev nog en 70 kakor innan vi var klara. Minst. Som några vänner konstaterat - kul att intresset finns, så hantverket lever kvar. Härligt också att få lite egentid med en annars emellanåt lite svårflörtad fjortonåring.

Samtidigt var den äldste sonen på friåkningsträning i Åkersjön (så kul tyckte han att de backarna var!). Han åkte för första gången själv (utan vuxenstöd) med en kompis härifrån byn, gick på restaurangen och käkade och sedan hämtades de båda av pappa. Sonen fyller 17 på fredag, kompisen fyllde nyss 10. Visst är det lite kul ändå? I så små byar som här vi bor stirrar man sig inte blind på ålder och utveckling, utan umgås utifrån intresse och vad man kan göra tillsammans. De båda hade haft jätteroligt och var nog till gott stöd för varandra att åka på ett dylikt äventyr på egen hand för första gången.

Så långt en fenomenal dag. Om jag bara hade kunnat inse mina begränsningar.

2 kommentarer:

 1. Nämen aj aj oj oj oj... du hade tur får jag nog säga, trots allt. Jösses, vilken åktur. Vansinnigt mycket is överallt här, det är nästan omöjligt att promenera någonstans egentligen så jag är överlycklig ikväll då det äntligen snöar.
  Hoppas det går över snabbt, dina skador och det onda alltså

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mindre is här än där - men lyckades ju liksom ändå...... :)

   Radera