21 juni 2014

Midsommar


  


Midsommarafton - check! Inte traditionellt för fem öre, förutom det jämtländska vädret då - nollgradigt och halv orkan. Jag tillbringade största delen av midsommaraftonens dag i soffan, repeterandes blommor och sägner inför kvällens blomstervandring, med ett halvt öga på nå'n film som samtidigt gick på TV:n. Fixade lax med potatis och god sås till de tre som inte vill gå en meter mer än nödvändigt och drog själv till fjälls. Närmare 40 personer var vi som i mycket blandat väder (snö, regn, hagel och sol!) begav oss på blomstervandring upp till Ansättstugan för att där möta Fjällälvan som delade ut midsommarkransar och få oss serverad en fenomenal midommarbuffét med kvällens mest traditionsenliga till efterrätt - jordgubbstårta!

Närmare halva gänget vände sedan tillbaka till byn, (några drack mer än ett glas vin till maten och det straffade sig nog inför den fortsatta promenaden) medan resten av oss trotsade snö och stormbyar för att ta oss upp på toppen. Blommor fanns det ändå gott om och ännu fler stod i knopp, så det bådar gott inför kommande vandringar. Hoppas bara att vi får några grader varmare. Snart. För på vågen ner hade det frusit på spångar och i mindre vattensamlingar - vi var några som slog runt ett par gånger på isen, men ingen gjorde illa sig, som tur var.

Men nu ska här bakas marängtårta och förberedas inför kvällens middag med grannarna - även det en inte helt traditionsenlig midsommarvana vi gärna vårdar. Men i år lär det inte bli några utelekar. Fem grader och regn lockar nog mer till Pictionary, eller nå't.

2 kommentarer:

  1. :) En annorlunda men ändå härlig midsommarafton. Här kom det lite lite snö samma dag. Fina bilder du tar. Kram Katarina.

    SvaraRadera
  2. Midsommar på Ansätten! Härligt och häftigt. Ja vädret kanske kunde fått sett annorlunda ut men speglar ärligt fjällvärldens ombytliga väderkast.

    SvaraRadera