22 juni 2014

Semesterkänslor sökesJa tänk vad man kan skratta en kväll med våra grannar! Vädret bjöd inte direkt till utelekar och eftersom de flesta vuxna är väldigt pratglada, blev det inget sällskapsspelande heller. Men det verkade varken bekomma barn eller vuxna som alla åt och drack gott och roade sig på bästa sätt. Kvällens största skrattatack framkallades av berättelsen om en flykt undan en grävling på gården, som slutade med en låst ytterdörr - för säkerhets skull.

Dagen efter midsommardagen blev däremot inte fullt lika rolig.
 • Ett brutet ben på ett av grannbarnen efter körning med cross och fyrhjuling. Men, men det var väl någonstans väntat att det skulle kunna hända någon gång. 
 • Ett av de där paren i den yttre bekantskapskretsen som idag officiellt valt att gå skilda vägar. Ett sådant där par, som jag som utomstående alltid smått avundats för den trygghet, kärlek och ömhet som lyst kring deras förhållande. Och så räckte det ändå inte. 
 • Insikten att folk jag bryr mig om och trodde mig veta något om, bär på bekymmer som är långt mer smärtsamma än jag kanske riktigt förstått. Och det sliter på både vuxna och barn.
Som jämvikt mot detta tunga, åkte vi till grannsamhället där vi träffade en familj från en annan grannby och käkade spröd och het pizza, pratade och trivdes gott. Därefter ett snabbt besök på fäboden och lite semesterkakbak. För varken väder eller kilometerlånga att-göra-listor såväl för hem som jobb bidrar direkt till att försätta mig i något särskilt semester"mood". Men det är ju som tur är inget som inte lite kakor kan råda bot på.

3 kommentarer:

 1. Vilka dagar! Både för och nackdelar eller snarare både trevligt och otrevligt. Ja det där vad som finns bakom fasaden hos människor som man tror har det bra.. det kan man aldrig fullt veta. Och desto snopnare blir man. Jag vet inte om det är lika överraskande för dom själva eftersom de troligen spelat teater i alla lägen. Men men, inte vet jag varför jag sitter här och spekulerar... jag känner dom ju inte alls.
  Trevligt med era grannar verkar ni ju ha haft i alla fall.
  Många kramar från Marielle!

  SvaraRadera
 2. Just detta med 'oväntad skilsmässa' händer just nu i min närhet också. Det enda att ha med sig från dessa händelser är kanske att alla har sin beskärda del motgångar och att allt inte är så vackert och putsat som det ser ut på utsidan alla gånger. Särskilt viktigt att komma ihåg när det är lätt att jämföra sig med 'alla' andra som man ser i sociala medier. Alla andra har perfekta hem, alltid städade (har aldrig överfulla tvättkorgar, fulla hallen med grus och ett ostädat kylskåp), fin indredning, de äter alltid perfekt lagade måltider (och aldrig snabbmakaroner hastigt uppslängda på tallrikar med kall falukorv) och barnen skiner alltid som solar osv osv.

  Viktigt att komma ihåg som sagt. Att bilden av livet inte skall jämföras med allt detta tillrättalagda. Det blir då för lätt att känna sig som en förlorare och att man istället för att njuta och må gott av det man har ständigt jagar efter något annat...

  Tråkigt med uppbrott hur som helst, oavsett anledning, en jobbig process att ta sig igenom.

  SvaraRadera