27 januari 2015

En helt vanlig söndag i januari år 2015


Mobilbilder får duga när fokus för aktiviteterna ligger på annat
Vissa dagar är helt enkelt ännu bättre än andra. Långa, ljusa, hoppingivande. Som en söndag i januari. Kliva upp klockan sex en ledig dag tillhör inte vanligheterna för mig. Inte frivilligt i alla fall.Men har man inte strukit busschaufförens skjorta kvällen innan blir det så.

Det gav gott om tid att titta ikapp SVT:s dokumentär om Astrid Lindgren. Ett fascinerande tidsdokument! Jag skrev en uppsats om Astrid på gymnasiet och blev djupt imponerad redan då, inte mindre nu, kan jag säga. Tror jag måste investera i boken som Eva Swedenmark berättar om här. Ja, för hon har stor plats i många av våras hjärtan, den goda Astrid. 

Efter att ha förberett middag och städat lite halvhjärtat hade solen gjort sitt och temperaturen stigit till behagliga -12. På med selen på hunden och skidorna på mig och vi fick oss en lång härlig utomhusstund - igen! För att till sist göra en genombra dag helt perfekt avslutades den tillsammans med sambon (hör och häpna!) i en varm lång bastu med tända ljus och utsikt över stjärnorna.

Man kan ju undra - vem har bestämt att just jag ska få ha det så här bra???

4 kommentarer:

 1. Det är ditt eget hårda arbete som lett dig dit skulle jag påstå:-) Det låter underbart, skidåkning och bastu på hemmaplan är ju en dröm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så är det som min pappa skulle ha sagt - "Bäere tuurn!" :)

   Vilket som så är det verkligen - underbart!!!

   Radera
 2. Men då drämmer jag i med Stenmarks bevingade ord! "Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag." Alltså är det din målmedvetenhet, ork och humör som ger tur'n!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha ha!!!! Stämmer ju perfekt - jag är jätteduktig på att träna på att njuta av livet och strunta i nyttiga "måsten" :D

   Radera